Cheesecake με βύσσινο! Μια συνταγή για να γλείφεις τα δάχτυλά σου...

Από τον Λάμπρο Βακιάρο!

Cheesecake με βύσσινο! Μια συνταγή για να γλείφεις τα δάχτυλά σου...

Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση μπισκότου

  • Ένα πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα τυριού

  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (των 250 γρ.)
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • 3/4 χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

Για το βύσσινο

  • 2 κονσέρβες βύσσινο σε σιρόπι (425 γρ. η κάθε μία)
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1/3 κούπας νερό
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση μπισκότου

  1. Βάζουμε όλα τα μπισκότα μέσα σε μία καθαρή σακούλα και τα χτυπάμε με έναν πλάστη, ώστε να τριφτούν. Εναλλακτικά τα τρίβουμε με το χέρι ή στο μούλτι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μπισκότο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και αρχίζουμε να το τρίβουμε με τα χέρια μας, έτσι ώστε να αναμειχτούν καλά.
  3. Το βάζουμε μέσα σε μία ταρτιέρα 28 εκ., το πατάμε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Για την κρέμα τυριού

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη την κρέμα τυριού. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό, το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Την απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 12 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για το βύσσινο

  1. Σουρώνουμε τα βύσσινα και ρίχνουμε το ζουμί μέσα σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Τα βύσσινα τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και σιγοβράζουμε για 8 – 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Εντωμεταξύ, διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό και μετά τα 10 λεπτά βρασίματος, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα.Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα.
    Είναι καλύτερα να κόψουμε το γλυκό μετά από μερικές ώρες, ώστε να μην διαλυθούν τα κομμάτια.
ΠΗΓΗ lambrosvakiaros.com