Ηδονική συνταγή: Πώς να φτιάξετε νηστίσιμη αλάδωτη μερέντα

Θα πάθετε την πλάκα σας!

Ηδονική συνταγή: Πώς να φτιάξετε νηστίσιμη αλάδωτη μερέντα

Το Youweekly.gr σας βρήκε μια πραγματικά ηδονική συνταγή! Πώς να φτιάξετε νηστίσιμη αλάδωτη μερέντα...

Η μερέντα είναι ένα γλύκισμα, η γεύση του οποίου μας συνοδεύει όλους από τα πρώτα χρόνια των παιδικών γευστικών μας ανακαλύψεων…. Διαβάστε παρακάτω...

Σήμερα, σας προτείνουμε μια μερέντα διαφορετική… Μια μερέντα πιο υγιεινή, μια μερέντα νηστίσιμη και αλάδωτη, αφού είμαστε και σε περίοδο νηστείας.

Τόσο τα υλικά που θα χρειαστείτε, όσο και η τρόπος παρασκευής της είναι πολύ απλός.

Φτιάξε την πιο νόστιμη τούρτα Tiramisu! Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε, λοιπόν,

250 γρ. κακάο
4 ποτήρια ζάχαρη ή εναλλακτικά 4 ποτήρια σιρόπι αγαύης για μια πολύ πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες εκδοχή της
2,5 ποτήρια γάλα αμυγδάλου
2 βανίλιες
200 γρ. φουντούκια ψημένα
2 κ.σ. ταχίνι, προτιμήστε ολικής άλεσης χωρίς προσθήκη αλατιού.

Πως θα παρασκευάσετε τη νηστίσιμη, αλάδωτη μερέντα:

Καταρχάς, περνάτε από το μπλέντερ τα φουντούκια.

Ακολούθως, ρίχντετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά.

Αφού τα υλικά σας πάρουν μια βράση, το μείγμα σας θα αρχίσει να πήζει λιγάκι. Το ανακατεύετε το κατεβάζετε από τη φωτιά και είναι έτοιμο να το αδειάσετε στο βαζάκι σας.

Φυσικά, μην κλείσετε το βαζάκι, μέχρι η μερέντα σας να κρυώσει.

Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, φτιάξατε νηστίσιμη, αλάδωτη μερέτνα! Και μια μικρή συμβουλή για το τέλος. Μπορείτε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό εσείς προτιμάτε.

Νηστίσιμη συνταγή κόλαση: Σουπιές με ούζο και ρύζι...

Μεθυσμένες σουπιές με ρύζι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:


1 κιλό σουπιές
9 κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ. κονκασέ ντομάτα
λίγο ελαιόλαδο
150ml ούζο
λίγο λευκό κρασί
750γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο λάδι στον πάτο της και άστο να κάψει. Παράλληλα, καθάρισε τις σουπιές σου- αν δεν τις έχεις πάρει ήδη καθαρισμένες- και κόψτες σε κομματάκια. Αφού κάψει το λάδι ρίξε μέσα τις σουπιές και μαγείρεψε τες για 4 λεπτάκια. Έπειτα πρόσθεσε το λευκό κρασί- περίπου ένα ποτηράκι- τη ντομάτα κονκασέ και το ούζο. Πρόσθεσε νερό να σκεπαστούν οι σουπιές και σιγόβρασε για 20 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο είναι ευκαιρία να βράσεις το ρύζι σου. Εγώ βάζω άγριο ρύζι γιατί μου αρέσει περισσότερο γευστικά. Αφού το βράσεις, ρίξτο στις σουπιές και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά ακόμα. Τέλος πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και κλείσεις το φαγητό, ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτα από πάνω. Οι σουπιές με ούζο και ρύζι είναι πανέτοιμες για σερβίρισμα!

Bonus Tips:

Όπως σου είπα εγώ προτιμώ το άγριο ρύζι, παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις το ρύζι της προτίμησης σου. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και χταπόδι μαζί με τις σουπιές ή και καλαμάρι ή και γαρίδες. Τέλος, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο άνηθο.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr