Συνταγή για το πιο εύκολο τσουρέκι του κόσμου!

Η συνταγή και η εκτέλεση!

Συνταγή για το πιο εύκολο τσουρέκι του κόσμου!

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ξαναρωτήσαμε, και τελικά μάθαμε την πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκι για όσες το φτιάξουν τελευταία στιγμή το Πάσχα.

Αυτή είναι η συνταγή και η εκτέλεση. Διαβάστε παρακάτω...

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για τσουρέκια μας έδωσε και η Φαίη Σκορδά!

Τα υλικά λοιπόν που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
3 αβγά
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι, ξύσμα

3 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ακόμη 1 αβγό ξεχωριστά.

Συνταγή τσουρέκι

Τρόπος Εκτέλεσης

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα τρία αβγά ένα-ένα, το γάλα, το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να 'στεγνώσει'΄και αν είναι ακόμη υγρή, προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε κορδόνια, ενώνουμε τα κορδόνια ανά δύο και τα πλέκουμε.
Χτυπάμε το αβγό με ένα πιρούνι κι αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια από τα τσουρέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50' .

Νηστίσιμη συνταγή κόλαση: Σουπιές με ούζο και ρύζι...

Μια συνταγή κόλαση βρήκε για εσένα το Youweekly.gr! Σουπιές με ούζο και ρύζι...

Τώρα με την νηστεία τα μαλάκια και τα οστρακοειδή έχουν την τιμητική τους. Το τέλειο με τις γαρίδες, το χταπόδι, τα καλαμαράκια και όλα αυτά είναι ότι μαγειρεύονται και εύκολα και γρήγορα. Διαβάστε παρακάτω...

Έτσι μέσα σε λίγο χρόνο έχεις ένα φαγητό υπερπαραγωγή και πεντανόστιμο! Σήμερα θα σου δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή για σουπιές με ούζο και ρύζι. Είναι από τα λεγόμενα φαγητά της μιας κατσαρόλας, μιας και δε θα λερώσεις άλλο σκεύος.

Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές συγκεκριμένη, μιας και την κάνω συχνά πέρα από την νηστεία. Δε θα πω τίποτα παραπάνω και θα προχωρήσω αμέσως στα υλικά και στην εκτέλεση των σουπιών με ρύζι. Δες επίσης πως να φτιάξεις ένα εύκολο και νηστίσιμο μυδοπίλαφο με πλιγούρι!

Μεθυσμένες σουπιές με ρύζι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό σουπιές
9 κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ. κονκασέ ντομάτα
λίγο ελαιόλαδο
150ml ούζο
λίγο λευκό κρασί
750γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο λάδι στον πάτο της και άστο να κάψει. Παράλληλα, καθάρισε τις σουπιές σου- αν δεν τις έχεις πάρει ήδη καθαρισμένες- και κόψτες σε κομματάκια. Αφού κάψει το λάδι ρίξε μέσα τις σουπιές και μαγείρεψε τες για 4 λεπτάκια. Έπειτα πρόσθεσε το λευκό κρασί- περίπου ένα ποτηράκι- τη ντομάτα κονκασέ και το ούζο. Πρόσθεσε νερό να σκεπαστούν οι σουπιές και σιγόβρασε για 20 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο είναι ευκαιρία να βράσεις το ρύζι σου. Εγώ βάζω άγριο ρύζι γιατί μου αρέσει περισσότερο γευστικά. Αφού το βράσεις, ρίξτο στις σουπιές και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά ακόμα. Τέλος πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και κλείσεις το φαγητό, ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτα από πάνω. Οι σουπιές με ούζο και ρύζι είναι πανέτοιμες για σερβίρισμα!

Bonus Tips:

Όπως σου είπα εγώ προτιμώ το άγριο ρύζι, παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις το ρύζι της προτίμησης σου. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και χταπόδι μαζί με τις σουπιές ή και καλαμάρι ή και γαρίδες. Τέλος, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο άνηθο.