Σπιτικά λαζαράκια: Η συνταγή για το Σάββατο του Λαζάρου που έχει προκαλέσει σάλο στα νοικοκυριά!

Λιχουδιά - κόλαση!

Σπιτικά λαζαράκια: Η συνταγή για το Σάββατο του Λαζάρου που έχει προκαλέσει σάλο στα νοικοκυριά!

Η απόλυτη σπιτική συνταγή για λαζαράκια είναι στο Youweekly.gr! Σήμερα είναι το Σάββατο του Λαζάρου και έχει προκαλέσει σάλο στα νοικοκυριά!

Δείτε παρακάτω τα βήματα για την λιχουδιά - κόλαση:

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι ¾ ποτήρι νερού ηλιέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 1½ φακελάκι μαγιά ξερή 1½ ποτήρι νερό 1 πρέζα κανέλα Για τη γέμιση 1 φλιτζ. σταφίδες 1 φλιτζ. καρύδια ψίχα σπασμένα γαρύφαλλο καρφί για το στόλισμα

Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τις σταφίδες. Αφού φτιάξουμε τη ζύμη, παίρνουμε ένα κομμάτι, το πλάθουμε μακρόστενο και πλατύ στη μέση και προσθέτουμε λίγη γέμιση (είναι η κοιλιά του Λαζάρου). Με λίγη ζύμη φτιάχνουμε το καπέλο και του βάζουμε και χεράκια που είναι σταυρωμένα. Βάζουμε 2 γαρύφαλλα για μάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου), σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία παρασκευής της συνταγής


"Αμαρτωλή" συνταγή για νηστίσιμο κέικ μπανάνα - σοκολάτα!

ΥΛΙΚΑ

3 ώριμες μπανάνες (χωρίς τις φλούδες) + 1 μπανάνα
2/3 κούπας ελαφρύ ελαιόλαδο
1/2 κούπα μέλι
2 + 1/3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τις 3 μπανάνες, το ελαιόλαδο και το μέλι και πολτοποιούμε πολύ καλά.
Προσέχουμε το μέλι να μην μας κολλήσει στο κάτω μέρος του μούλτι.
Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε (προεραιτικά) το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και με μια μαρίζ (πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) ενσωματώνουμε, εώς ότου έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζουμε ελαιόλαδο) και μεταφέρουμε το μείγμα. Αφήνουμε να ‘κάτσει’ για 10 λεπτά.
Κόβουμε την τελευταία μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάμε ελαφρά το κάθε κομμάτι, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 55 λεπτά ή έως ότου, αν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι.