Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φτιάξε την πιο εύκολη και λαχταριστή μπουγάτσα!

Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

μπουγάτσα
ΓΛΥΚΕΣ 04.06.2019 12:49

Φτιάξε μόνη σου εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη και λαχταριστή μπουγάτσα και τρέλανε τους καλεσμένους σου.

Η συνταγή παραδοσιακή και όλες μπορούμε να την ακολουθήσουμε.

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας(ή Βηρυτού)
150 γραµ. βούτυρο αγελάδος (λιωμένο και κρύο)
Για την κρέμα μπουγάτσας
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γραµ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
60 γραµ. βούτυρο αγελάδος
κανέλα και ζάχαρη για επικάλυψη

Εκτέλεση
Για την εύκολη μπουγάτσα με κρέμα και σιμιγδάλι, βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Κρατάμε το βούτυρο για το τέλος. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Όλη η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά.

Μόλις πάρει βράση η γλυκιά κρέμα μπουγάτσας με σιμιγδάλι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στην κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε φαρδύ μπολ για να σταματήσει ο βρασμός της. Αφήνουμε την κρέμα με σιμιγδάλι να κρυώσει και να πήξει. Όσο πέφτει θερμοκρασία της κρέμας σταθεροποιείται και σφίγγει.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη κουζίνας που εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε να μην υπάρχει καθόλου κενό ανάμεσα στην κρέμα και στην μεμβράνη. Έτσι θα αποφύγουμε την δημιουργία υγρασίας αλλά ταυτόχρονα θα αποφύγουμε και τη δημιουργία αντιαισθητικής πέτσας.

Ιδανικά χρησιμοποιούμε ταψί μακρόστενο 23 επί 33 εκατοστά. Με πινέλο βουτυρώνουμε το ταψί με το λιωμένο κρύο βούτυρο. Στρώνουμε τα 5 φύλλα φροντίζοντας να έχουν αντίθετη φορά, σταυρωτά δηλαδή, ώστε να εξέχει από όλες τις πλευρές του ταψιού αρκετό φύλλο.

Βουτυρώνουμε και τα πλαϊνά φύλλα που εξέχουν από το ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Γυρίζουμε προς τα μέσα πάνω στην επιφάνεια της μπουγάτσας τα φύλλα που εξέχουν από τα πλαϊνά του ταψιού. Φροντίζουμε να βουτυρώσουμε πολύ καλά τα γυρισμένα φύλλα. Τέλος στρώνουμε πάνω στη μπουγάτσα τα υπόλοιπα πέντε φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε πολύ καλά ενδιάμεσα. Τα πάνω φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού, με μαλακή σπάτουλα μπήγουμε μέσα στο ταψί κάτω από την μπουγάτσα.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της μπουγάτσας. Σε αυτό το στάδιο που η μπουγάτσα είναι έτοιμη και η κρέμα της είναι τελείως κρύα, μπορούμε να τυλίξουμε το ταψί με μεμβράνη κουζίνας και να το φυλάξουμε στο ψυγείο μας μέχρι και τέσσερις ημέρες. Ή μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Όμως θα πρέπει να προσέξετε το φίλο που χρησιμοποιείται να είναι φρέσκο γιατί απαγορεύεται να ξεπαγώσουμε ένα φίλο και να το ξανά βάλουμε στην κατάψυξη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούςC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄μέχρι να φουσκώσει η μπουγάτσα και να ροδίσει καλά το φύλλο.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική και κανέλα.

Πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού!

Η μπουγάτσα σε μια πιο φρουτένια εκδοχή, αρωματισμένη με πορτοκάλι, που της πάει πολύ.

Αυτή είναι η συνταγή!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
λίγο βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
500ml γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100ml χυμό πορτοκαλιού
50γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30γρ. αλεύρι
2 αβγά
100γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι, μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, σε μέτρια φωτιά.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το χυμό του πορτοκαλιού ώστε να γίνει ρευστό το μίγμα.

Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνετε στο κέντρο του τη μισή κρέμα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο. Φέρνετε μία μία τις πλευρές της ζύμης που εξέχουν πάνω από τη γέμιση, αλείφετε τις άκρες με λίγο νεράκι να κολλήσουν και στο τέλος αναποδογυρίζετε τη μπουγάτσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Βουτυρώνετε τις μπουγάτσες και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τις σερβίρετε ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και, κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοκόλαση: Η καλύτερη συνταγή για μπουγάτσα σοκολάτας

Μπουγάτσα με λιωμένη σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share