Φτιάξε βάφλες μόνη σου στο σπίτι εύκολα και γρήγορα!

Μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό;

Φτιάξε βάφλες μόνη σου στο σπίτι εύκολα και γρήγορα!

Θέλεις να φτιάξεις βάφλες στο σπίτι σου; Με την συνταγή που σου δίνουμε τώρα μπορείς! Φτιάξ' τες μόνη σου εύκολα και γρήγορα!

Μην πεις όχι στον πειρασμό, άλλωστε μεταξύ μας, ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Προετοίμασε το πρωινό σου εύκολα και συνδύασε τις αγαπημένες σου βάφλες με φρούτα, πραλίνα, γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Συνταγή για βάφλες

Υλικά
2 αυγά
380ml γάλα
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder (αν τις θέλετε πιο τραγανές μην βάλετε καθόλου baking powder)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο και ανακατέψτε.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών.
4. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να σχηματίσουν μια ομαλή ζύμη.

«Pizookie»: Η συνταγή - κόλαση για pizza - cookie

Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό μπανάνας

5 μεσαίες μπανάνες
1/4 κούπας κακάο σκόνη
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1/4 κούπας γάλα (προαιρετικά)

Για το μπισκότο

1/2 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κ.γ εσάνς βανίλιας
1 αυγό
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωτό μπανάνας

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε κομματάκια περίπου 3 – 4 εκατοστών και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για περίπου 1 ώρα.
Μόλις παγώσουν, τα τοποθετούμε σε ένα δυνατό μπλέντερ (ΠΡΟΣΟΧΗ: αν το μπλέντερ σας δεν είναι μεγάλης ισχύος υπάρχει περίπτωση να καεί το μοτέρ) ή πολυκόφτη μαζί με το κακάο και το φυστικοβούτυρο και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε το γάλα για να βοηθήσουμε το μηχάνημα να τα πολτοποιήσει.
Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή εώς ότου παγώσει.

Για το μπισκότο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 – 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και τη σοκολάτα και ανακατέυουμε για 30» σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε περίπτωση που μέρος του αλευριού δεν έχει ομογενοποιηθεί, ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σε στρογγυλό ταψί 26 εκ. απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα με τη βοήθεια της σπάτουλας ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
Ψήνουμε για 23 – 26 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πολύ μαλακό μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το παγωτό μπανάνας.