Εάν λατρεύεις και εσύ το Cheesecake, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!

Αυτός ο εναλλακτικός τρόπος είναι ότι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει!

Εάν λατρεύεις και εσύ το Cheesecake, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!

Είναι τέλειο! Αυτός ο εναλλακτικός τρόπος είναι ότι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει! Εάν λατρεύεις και εσύ το Cheesecake, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!

Το κλασσικό cheesecake είναι μεγάλη αγάπη για όλους μας . Ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι μια από τις καλύτερες και πιο δροσερές επιλογές! Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε στην άλλη εκδοχή του!

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση

750 γρ. τυρί κρέμα
¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 μανταρίνι
Για το σιρόπι μανταρινιού

1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
ξύσμα από 1 μανταρίνι
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιές σούπας ρούμι
φέτες λεπτές από μανταρίνι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση. Βάζουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα μαζί με τη ζάχαρη και τα κάνουμε σκόνη.
Τα μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με σούστα διαμέτρου 23 εκ. και το πιέζουμε με την παλάμη και την πίσω μεριά ενός κουταλιού για να καλύψει τον πάτο και γύρω στο 1 εκ. από τα τοιχώματα της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε το τυρί με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω προσεκτικά την κρέμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού μέχρι να γίνουν σαν πηχτό σιρόπι.
Προσθέτουμε το ρούμι και το ξύσμα του μανταρινιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και σκεπάζουμε αν θέλουμε την επιφάνεια με τις φετούλες του μανταρινιού.
Περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Έχεις λιγούρα; Αυτό είναι το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου που πρέπει να φτιάξεις τώρα!

Δροσερό και απολαυστικό! Έχεις λιγούρα; Αυτό είναι το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου που πρέπει να φτιάξεις τώρα!

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να τρώμε βαριά. Επιλέγουμε κάι ελαφρύ , δροσιστικό και γρήγορο. Τα φρούτα είναι ενα από τα αγαπημένα μας σνακ. Εμείς βρήκαμε τον τέλειο συνδιασμό γλυκού και φρούτου για να μην έχεις και τύψεις!

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
2 φλιτζάνια φρέσκα φράουλες, φέτες
2 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/4 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα
1 κουταλιά της σούπας, μαρμελάδα βερίκοκο (κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή μου)
Φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μπλέντερ.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε νερό, για περίπου 3 λεπτά.
Βράζουμε το γάλα ή την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και τη μαρμελάδα βερίκοκο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ανακατεύουμε με το μείγμα γιαούρτι – φράουλα και μεταφέρουμε σε σκεύος.
Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για περίπου 4-5 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Αν χρησμοποιήσεις τσέρκι πρέπει να την ξεκολλήσεις με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα.
Στολίζουμε με διάφορα φρούτα!

Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις την πιο δροσερή τούρτα, για φέτος το καλοκαίρι!


Είναι εύκολη και πεντανόστιμη, για φέτος το καλοκαίρι! Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις την πιο δροσερή τούρτα!

Υλικά
Για το παγωτό
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
½ φλιτζάνι ζάχαρη + ½ φλιτζάνι επιπλέον για τις φράουλες
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
4 κρόκους αβγών
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
500γρ. φράουλες
Για τη βάση
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1¼ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
2 μεγάλα αβγά
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο για το στήσιμο
Για το σερβίρισμα
ολόκληρες φράουλες
κορυφές και φύλλα δυόσμου
καρύδα τριμμένη

Διαδικασία
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και, μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπο μίγμα, ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε, αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για 11 λεπτά περίπου, μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει το μπισκότο πολύ καλά.

Στη συνέχεια το περνάτε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε, όχι να γίνει σκόνη, και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και στρωμένο με λαδόκολλα, με διάμετρο 24εκ., και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το παγωτό: Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζετε σε ένα μπολ με το μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Τις αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και, μόλις ζεσταθεί το μίγμα στην κατσαρόλα, ρίχνετε κουταλιές μέσα στο μπολ με τους κρόκους, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν. Αδειάζετε όλο το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αδειάζετε την κρέμα αμέσως σε νέα μπολ και αυτό το μπολ το βάζετε σε ένα μεγαλύτερο γεμισμένο με πάγο (κρύο μπεν μαρί).

Μόλις κρυώσει η κρέμα ρίχνετε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, τις φράουλες χωρίς το ζουμί τους, την καρύδα, και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το μίγμα πάνω στην παγωμένη βάση και το απλώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Διακοσμείτε με τις ολόκληρες φράουλες, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζετε λίγη καρύδα τριμμένη και σερβίρετε.

Tips
Μπορείτε τις φράουλες να τις φτιάξετε πριν τη βάση για να κερδίσετε χρόνο.

Όταν φτιάχνετε τέτοιες κρέμες με βάση το αβγό καλό είναι η θερμοκρασία να είναι πάντα μέτρια προς χαμηλό, για να μπορείτε να ελέγχετε την κρέμα να μην κολλήσει και ψηθεί το αβγό.