Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα cheesecake με φράουλες!

Θα σας ξετρελάνει!

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα cheesecake με φράουλες!

Σήμερα στο μενού του γλυκού έχουμε κάτι πρωτότυπο! Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα cheesecake με φράουλες!

Ας ξεκινήσουμε! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανά σιροπιαστά τουλουμπάκια!

Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα (ρικότα ιταλική ή τύπου Φιλαδέλφεια)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι ζελατίνη
1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
λίγο ξύσμα λεμονιού
200ml κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας
2 φλιτζάνια φράουλες ψιλοκομμένες
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
λίγο χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνετε σκόνη. Τα αδειάζετε σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σκληρή ζύμη. Στρώνετε με τη ζύμη μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντάς την με κουτάλι για να μην αφήσει κενά. Την αφήνετε στο ψυγείο.

Λιώνετε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Μουλιάζετε τη ζελατίνη μέσα σε ένα μπρίκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τη ζεσταίνετε ελαφρά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Τη ρίχνετε στο μπολ με τις φράουλες, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Αφρατεύετε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μίγμα με τις φράουλες και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα των τυριών πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το τσιζκέικ στο ψυγείο να πήξει πολύ καλά η κρέμα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φράουλας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να πολτοποιηθούν.

Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ σε πιατέλα, απλώνετε από πάνω τη σάλτσα της φράουλας και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μηλοπιτάκια διαίτης! Η συνταγή που θα λατρέψετε φέτος το καλοκαίρι!

Η συνταγή που θα λατρέψετε φέτος το καλοκαίρι είναι μηλοπιτάκια και είναι διαίτης!

Τα αγαπημένα μας μηλοπιτάκια γίνονται και πουγκάκια και μάλιστα νηστίσιμα για να τα απολαμβάνουμε και την περίοδο της Σαρακοστής.

Για τη ζύμη
540γρ. αλεύρι μαλακό
200ml ηλιέλαιο
200ml κρασί λευκό (ρετσίνα)
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
2 μήλα πράσινα ή κόκκινα αν προτιμάτε, καθαρισμένα
100γρ. καρύδια σπασμένα
90γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία
Για να ετοιμάσετε τη ζύμη βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε με το χέρι (ή στο μίξερ με τον γάντζο), μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για 30 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (το βάρος τους αφού τα έχετε τρίψει θα πρέπει να είναι 150γρ.) και τα στύβετε πολύ καλά.

Βάζετε τα μήλα σε ένα μπολ, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Για να φτιάξετε τα μηλοπιτάκια χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50γρ. το καθένα και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με το χέρι να ανοίγετε σε στρογγυλούς δίσκους. Προσθέτετε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού και κλείνετε σχηματίζοντας πουγκάκια. Αραδιάζετε τα πουγκάκια στο ταψί με το άνοιγμα από κάτω και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα, αν θέλετε.