Τούρτα σοκολάτας ψυγείου με μους σοκολάτας και τραγανή βάση όρεο!

Συνταγή κόλαση!

Τούρτα σοκολάτας ψυγείου με μους σοκολάτας και τραγανή βάση όρεο!

Η τέλεια τούρτα σοκολάτας ψυγείου που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας σε όλες τις περιστάσεις! Με μους σοκολάτας και τραγανή βάση όρεο!

Μια απλή, γρήγορη και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) με λίγα υλικά, για μια ανάλαφρη δροσερή τούρτα ψυγείου, με τραγανή βάση μπισκότων όρεο, εξαιρετική γεύση της αφράτης μους σοκολάτας, γαρνιρισμένη με έξτρα μπισκότα όρεο, σαντιγί και ψιλοκομμένη σοκολάτα. Δοκιμάστε τη.

Φτιάξτε σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Υλικά συνταγής
Για τη τραγανή βάση oreo:
25 μπισκότα όρεο, πολτοποιημένα στο multi
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη μους σοκολάτας:
250 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
720 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
Για τη διακόσμηση:
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 μπισκότα όρεο κομμένα στη μέση ή 6 mini ορεο
1/3 φλ. τσαγιού νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής
Για τη τραγανή βάση όρεο: Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. Θρυμματίζετε τα όρεο στο μούλτι, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση, πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να γίνει συμπαγές. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει. Για τη μους σοκολάτας: Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά).

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε 3/4 φλ. από τη κρέμα γάλακτος και τη σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες μικρές “φουσκαλίτσες” βρασίματος την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνετε να “σταθεί” για 1 λ. Στη συνέχεια ανακατεύετε να λιώσει καλά η σοκολάτα. Τη καλύπτετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 10-15 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσει, χωρίς όμως να πήξει.

Σε καθαρό μπολ ρίχνετε 1½ φλ. από την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για 2 λ περίπου ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει πτυχές και να “στέκεται” στον αναδευτήρα (φτερό) του μίξερ. Βγάζετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας από το ψυγείο, την ανακατεύετε καλά να αφρατέψει και στη συνέχεια το ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα σοκολάτας και έχετε ένα αφράτο, λείο σοκολατένιο μείγμα.

Η συνταγή της ημέρας: Υπέροχα ντολμαδάκια με κιμά και σος γιαουρτιού!

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από από τη μπισκοτένια βάση, το απλώνετε απαλά, ισιώνετε την επιφάνεια με τη μαρίζ, σκεπάζετε τη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. Για τη διακόσμηση: Ρίχνετε σε μπολ το υπόλοιπο 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος μαζί με τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Ξεφορμάρετε τη τούρτα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, βάζετε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνετε ροζέτες περιμετρικά τη τούρτα όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ενδιάμεσα βάζετε τα μπισκότα όρεο, πασπαλίζετε με τις νιφάδες κουβερτούρας και σερβίρετε.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!

Ένα υπέροχο, αφράτο και δροσερό γλύκισμα με στρώσεις μπισκότων, κρέμα στιγμής με σαντιγί, καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας.

Μια πανεύκολη, για αρχάριους συνταγή , για ένα γλύκισμα πανεύκολο στη παρασκευή του για αρχάριους, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του, ιδανικό για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (θα χρειαστείτε 27-28 μπισκότα)
1 ½ φλ. τσαγιού κρύο γάλα
95 γρ. Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής (1 ½ φακελάκια των 62 γρ.)
220 γρ. έτοιμη σαντιγί
Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 55%κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος 35-36%λιπαρά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κοφτή κ.σ. μέλι



Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη σκόνη Άνθος Αραβοσίτου και το γάλα και το χτυπάτε το μείγμα για 2 λ να πήξει. Την αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση του 9 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων, το υπόλοιπο μείγμα κρέμας-σαντιγί και τελειώνετε με μια στρώση μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας για 1 ώρα στο ψυγείο.

Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και να σφίξει τόσο, όσο να απλώνετε εύκολα. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ στρώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό σας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: Για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας στρώστε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολλας σταυρωτά.