Εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ με ροδάκινα!

Πεντανόστιμο!

Εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ με ροδάκινα!

Σου δίνουμε συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ με ροδάκινα!

Αξιοποιούμε τα ζουμερά ροδάκινα και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό του καλοκαιριού!

Ανατρεπτικό και απολαυστικό! Μπράουνι με...αβοκάντο!

Υλικά
25-26 έτοιμα σφολιατίνια*
300γρ. τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 σφιχτά ροδάκινα, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι βγάζετε τρεις γεμάτες κουταλιές κρέμας και τις φυλάτε σε ένα μπολ στο ψυγείο.

Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα στην κρέμα που είναι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Καλύπτετε μία μακρόστενη φόρμα κέικ με μεμβράνη και στρώνετε μέσα 8 σφολιατίνια. Αδειάζετε τη μισή κρέμα με τα ροδάκινα και απλώνετε με μία σπάτουλα. Καλύπτετε με άλλα 8 σφολιατίνια, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα με ροδάκινα και στρώνετε με τη σπάτουλα. Τέλος σκεπάζετε με άλλα 8 σφολιατίνια.

Σκεπάζετε τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει η κρέμα. Στη συνέχεια, βγάζετε το μιλφέιγ από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Με σπάτουλα απλώνετε επάνω την κρέμα που είχατε κρατήσει στο ψυγείο, με τα χέρια σας τρίβετε τα υπόλοιπα σφολιατίνια από πάνω, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μουχαλεμπία με ροδόνερο: Μια ελαφριά και δροσερή κρέμα από την Περσία!

Ο καιρός είναι πλέον πολύ ζεστός! Τι καλύτερο λοιπόν από μία ελαφριά και δροσερή συνταγή! Η μουχαλεμπία με ροδόνερο είναι μια κρέμα από την Περσία που θα σημαδέψει για πάντα την στοματική σου κοιλότητα!

Η μουχαλεμπία, λοιπόν, ή μουχαλεμπί, είναι μια πουτίγκα γάλακτος, σαν κρέμα, που προέρχεται από την Περσία και είναι διαδεδομένη σε όλη την Μέση Ανατολή. Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!

Τα βασικά συστατικά της είναι το ρύζι, η ζάχαρη, το ριζάλευρο και το γάλα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
λίγες σταγόνες ροδόνερο
ανάμεικτα φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης, ολόκληρα για το γαρνίρισμα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουµε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Στη συνέχεια, βάζουµε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για 8-10 λεπτά.

Ραντίζουµε ένα µακρόστενο ταψάκι με λίγες σταγόνες ροδόνερο. Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα και την αφήνουµε να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο για να παγώσει.

Για να σερβίρουμε, βγάζουµε ένα τετράγωνο κοµµάτι σε ένα πιάτο, το ραντίζουµε με ροδόνερο, προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε με ζάχαρη αλλά με και τα φιστίκια Αιγίνης.

Δροσερό, γευστικό αλλά και ελαφρύ! Τέλειο για το καλοκαίρι!

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Bovary.gr