Για γρήγορη απόλαυση: Μπισκότα που "ξεχειλίζουν" σοκολάτα μόνο με τρία υλικά!

Βάλτε πάνω και παγωτό και... καλή όρεξη!

Για γρήγορη απόλαυση: Μπισκότα που

Μπισκότα που "ξεχειλίζουν" σοκολάτα μόνο με τρία υλικά! Για γρήγορη απόλαυση!

Μια απλή, εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε εύκολο και γρήγορα αυτά τα μπισκοτάκια εσείς με το καφεδάκι σας ή το αφέψημά σας και τα παιδιά με το γάλα τους.

Υλικά συνταγής
300 γρ. Nutella
1 μεγάλο αυγό
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ρίχνετε και τα 3 υλικά (Nutella, αυγό, αλεύρι), τα ανακατεύετε αρχικά με σύρμα και μετά τα ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Πλάθετε 12 μπισκότα, τα πιέζετε ελαφρώς να λεπτύνουν και φαρδύνουν και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 8-10 λ. Προαιρετικά τα περιχύνετε με λίγη επιπλέον Nutella και τα σερβίρετε.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μαρμελάδα!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μαρμελάδα!

Μια πανεύκολη, για αρχάριους συνταγή , για ένα γλύκισμα πανεύκολο στη παρασκευή του για αρχάριους, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του, ιδανικό για όλες τις ώρες.

Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθούν όλοι...

Μερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Σκεύος: γυάλινο σκεύος 20Χ20εκ.

Υλικά για τη στρώση μπισκότου

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

800 γρ. γιαούρτι κλασικό
4 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για την επικάλυψη
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

1) Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.

2) Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

3) Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

4) Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.

5) Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).

6) Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι κλασικό και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.

8) Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.

9) Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.

10) Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

11) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.

12) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

13) Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.