Φτιάξε εύκολα και γρήγορα κατιμέρια! Οι παραδοσιακές τηγανίτες της Λήμνου!

Θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα pancakes!

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα κατιμέρια! Οι παραδοσιακές τηγανίτες της Λήμνου!

Φτιάξε κατιμέρια εύκολα και γρήγορα! Πρόκειται για τις παραδοσιακές τηγανίτες της Λήμνου που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα pancakes.

Κάθε σημείο της χώρας έχει και τη δική του παράδοση στην κουζίνα. Τα νησιά μας είναι τις περισσότερες φορές πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το φαγητό.

Οι συνταγές τους απλές, χορταστικές και τόσο νόστιμες. Με υλικά που οι γυναίκες μπορούσαν να προμηθευτούν εύκολα και πλέον υπάρχουν πάντα σε μια κουζίνα.

Τότε που έπρεπε να ταΐσουν όλη την οικογένεια με τα λιγοστά τους χρήματα και τον ακόμη λιγότερο χρόνο. Από τότε κρατάει και η συνταγή για τα κατιμέρια της Λήμνου. Αυτές τις υπέροχες πιτούλες/τηγανίτες αφράτες μέσα και τραγανές έξω που γέμιζαν το τραπέζι της οικογένειας όταν δεν υπήρχε άλλο φαγητό στο σπίτι.

Ανατριχιαστικό! Η προφητεία της τυφλής «Πυθίας»! Οι σκοτεινές προφητείες της για το 2019!

Είναι τόσο νόστιμες που τρώγονται κάθε ώρα. Είναι χορταστικές και μπορούν να αντικαταστήσουν τα ξενόφερτα pancakes σε ένα ωραίο ελληνικό τραπέζι. Το μυστικό τους; Το τυράκι που έχουν μέσα οι πίτες και τους δίνει μια απίστευτη γεύση. Γίνονται εύκολα και καταναλώνονται πριν καλά καλά φτάσουν στο τραπέζι.

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
1/2 κιλό τυρί καλαθάκι Λήμνου (ή άλλο τυρί)
3 αβγά
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
Κορν φλάουερ για το άνοιγμα των φύλλων
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:
Μέλι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και μέσα σε αυτό κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα, έως ότου νιώσουμε ωραία τη ζύμη μας, εύπλαστη αλλά όχι πολύ σφιχτή.

Προσθέτουμε λίγο γάλα αν τη νιώθουμε πιο σφιχτή από ό,τι πρέπει. Βάζουμε το μπολ που σκεπάσαμε με μια βαμβακερή πετσέτα σε ένα ζεστό σημείο για 20 λεπτά.

Μόλις περάσει ο χρόνος ρίχνουμε κορν φλάουρ στον πάγκο για να ξεκινήσουμε να ανοίγουμε μικρά φύλλα με τον πλάστη. Θα πρέπει να είναι λεπτά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με το τυρί σε κομματάκια και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο ώστε να «φυλακίσουμε το τυρί. Το πατάμε λίγο με τον πλάστη να γίνει ομοιόμορφο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και, τηγανίζουμε τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδοκοκκινίσουν.

Τις βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε έχοντας ρίξει από πάνω μέλι.

Καλή απόλαυση

Πηγή: bovary.gr

Για γρήγορη απόλαυση: Μπισκότα που "ξεχειλίζουν" σοκολάτα μόνο με τρία υλικά!

Μπισκότα που "ξεχειλίζουν" σοκολάτα μόνο με τρία υλικά! Για γρήγορη απόλαυση!

Μια απλή, εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε εύκολο και γρήγορα αυτά τα μπισκοτάκια εσείς με το καφεδάκι σας ή το αφέψημά σας και τα παιδιά με το γάλα τους.

Υλικά συνταγής
300 γρ. Nutella
1 μεγάλο αυγό
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ρίχνετε και τα 3 υλικά (Nutella, αυγό, αλεύρι), τα ανακατεύετε αρχικά με σύρμα και μετά τα ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Πλάθετε 12 μπισκότα, τα πιέζετε ελαφρώς να λεπτύνουν και φαρδύνουν και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 8-10 λ. Προαιρετικά τα περιχύνετε με λίγη επιπλέον Nutella και τα σερβίρετε.