Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με σχεδόν 0 θερμίδες...

Εύκολα και γρήγορα!

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με σχεδόν 0 θερμίδες...

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με σχεδόν 0 θερμίδες...

Η μερέντα είναι ένα γλύκισμα, η γεύση του οποίου μας συνοδεύει όλους από τα πρώτα χρόνια των παιδικών γευστικών μας ανακαλύψεων….Σήμερα, σας προτείνουμε μια μερέντα διαφορετική…

Τόσο τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή, όσο και η τρόπος παρασκευής της είναι πολύ απλός.

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε, λοιπόν,

Γρήγορο παγωμένο κέικ χωρίς ζάχαρη! Λιώνει στο στόμα...

250 γρ. κακάο
4 ποτήρια ζάχαρη ή εναλλακτικά 4 ποτήρια σιρόπι αγαύης για μια πολύ πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες εκδοχή της
2,5 ποτήρια γάλα αμυγδάλου
2 βανίλιες
200 γρ. φουντούκια ψημένα
2 κ.σ. ταχίνι, προτιμήστε ολικής άλεσης χωρίς προσθήκη αλατιού.

Πως θα παρασκευάσετε τη νηστίσιμη, αλάδωτη μερέντα:

Καταρχάς, περνάτε από το μπλέντερ τα φουντούκια.

Ακολούθως, ρίχντετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά.

Αφού τα υλικά σας πάρουν μια βράση, το μείγμα σας θα αρχίσει να πήζει λιγάκι. Το ανακατεύετε το κατεβάζετε από τη φωτιά και είναι έτοιμο να το αδειάσετε στο βαζάκι σας.

Φυσικά, μην κλείσετε το βαζάκι, μέχρι η μερέντα σας να κρυώσει.

Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, φτιάξατε νηστίσιμη, αλάδωτη μερέτνα! Και μια μικρή συμβουλή για το τέλος. Μπορείτε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό εσείς προτιμάτε.

Σοκολατένιο κέικ-κόλαση χωρίς ενοχές! Το πιο υγιεινό που έχετε φάει ποτέ!

Το υγιεινό σοκολατένιο κέικ κούπας που μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές για την διατροφή σας!

Όλη η συνταγή και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε!

Για το υγιεινό σοκολατένιο κέικ κούπας θα χρειαστείτε:

1 ‏ώριμη μπανάνα
2 κ.σ. ‏λιωμένο φυστικοβούτυρο( ή αμυγδαλοβούτυρο)
2 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
2-3 κ.σ. ‏σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος κ το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός απο τις σταγόνες σοκολάτας και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνετε στην άκρη.

Μαγειρεύετε στα μικροκύμματα για 1 λεπτό. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμμάτων ψήνετε για 10-12 λεπτά στους 180° C ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντυγλυφίδα όταν τη βάζετε στο κέντρο του κέικ.