Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοκολατένια τούρτα γάλακτος! Έχει μέσα κομμάτια μπανάνας...

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή!

Σοκολατένια τούρτα γάλακτος! Έχει μέσα κομμάτια μπανάνας...
ΓΛΥΚΕΣ 23.09.2019 13:30

Έχει μέσα κομμάτια μπανάνας αυτή η σοκολατένια τούρτα γάλακτος!

Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα να "τρέχει"...

Υλικά

250γρ. σοκολάτα γάλακτος
60ml γάλα πλήρες
350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 μπανάνες μέτριες
80γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
4 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού έτοιμη
2 τεμάχια παντεσπάνι διαμέτρου 22-25εκ. έτοιμα
100ml ρούμι μαύρο

Διαδικασία

Σιροπιάζετε με το μαύρο ρούμι τα δύο παντεσπάνια με ένα πινέλο.

Λιώνετε προσεκτικά τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ανακατεύετε με σύρμα χειρός στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και ανακατεύετε με μαρίζ ή κουτάλα. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.

Τάρτα με φρέσκα τυριά, αγκινάρες και μυρωδικά!

Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, βάζετε μερικές πάνω στο πρώτο παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω τη μισή μους σοκολάτας και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια. Στη συνέχεια, τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Βάζετε λίγες ροδέλες μπανάνας και απλώνετε την υπόλοιπη μους σοκολάτας. Τέλος, τοποθετείτε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα φουντούκια και με ένα κουτάλι απλώνετε την πραλίνα.

Αφήνετε την τούρτα να σταθεροποιηθεί στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά περίπου και κατόπιν σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Ελαφριά τούρτα με γάλα και μπισκότα! Δεν θέλει ψήσιμο!

Ελαφριά τούρτα με γάλα και μπισκότα! Δεν θέλει ψήσιμο!

Όταν βλέπουμε ένα λαχταριστό έδεσμα, που κάνει να τρέχουν τα σάλια μας, φανταζόμαστε ότι η προετοιμασία του απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παρακάτω συνταγή: μία ασυνήθιστη τούρτα εκλέρ από μπισκότα, που δεν χρειάζεται καν ψήσιμο. Μια πανεύκολη συνταγή, ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για να τη δοκιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 πακέτο μπισκότα ή κρακεράκια

2 συσκευασίες έτοιμο μείγμα κρέμα βανίλια500 ml γάλα2,5 κ. σ. κορν φλάουερ

3 κ. σ. ζάχαρη1 κρόκο αυγού1 βανίλιαΓια το γλασάρισμα:

2 κ. γ. κακάο

1 κ. σ. γάλα50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

1. Το έτοιμο μείγμα κρέμας βανίλιας μπορείτε να το αγοράσετε, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε τη κρέμα μόνοι σας, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

Χωρίζουμε το γάλα σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε στη φωτιά το ένα μέρος γάλα, μέχρι να πάρει βράση. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κορν φλάουερ.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον κρόκο αυγού. Χτυπάμε το μείγμα, και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο γάλα που έχει βράσει.

2. Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει για 5 λεπτά.

3. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στη συνέχεια στο ψυγείο. Καλύψτε τη κρέμα με μια διάφανη μεμβράνη.4. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Καλύπτουμε μια στρώση με μπισκότα, και μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τα μπισκότα και την κρέμα. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με μπισκότα.

5. Για την προετοιμασία του γλάσου: ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, και στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα, και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Όταν θα αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το γλάσο και το ρίχνουμε πάνω από τη στρώση μπισκότων.6. Στη συνέχεια, αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Μοιραστείτε αυτή την λαχταριστή συνταγή με τους φίλους σας!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με σχεδόν 0 θερμίδες...

Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share