Μπισκοτογλυκό με στρώσεις Nutella! Σκέτος πειρασμός...

Ένα επιδόρπιο στο ταψί!

Μπισκοτογλυκό με στρώσεις Nutella! Σκέτος πειρασμός...

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, τα μπισκότα και ειδικά τη Nutella, τότε το μπισκοτογλυκό με Nutella είναι το κατάλληλο γλυκό για εσάς! Σκέτος πειρασμός!

Για το γλυκό σοκολάτας με μπισκότα και Nutella θα χρειαστείτε

Σοκολατένια τούρτα γάλακτος! Έχει μέσα κομμάτια μπανάνας...

2/3 του φλιτζανιού ‏γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι ‏κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ‏κρυσταλλική ζάχαρη
4 ‏κρόκοι αβγών
2 κ.σ. ‏κορνφλαουερ
200 γρ. ‏Nutella
2 κ.σ. ‏λικέρ φουντούκι (ή άλλο της αρεσκείας σας)
2 πακέτα ‏μπισκότα με γεύση σοκολάτα

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο (φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα). Αφήστε το στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Σε μπολ βάζετε τους κρόκους αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα. Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα αβγά λίγο λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα.
Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5′.

Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Η συνταγή που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Είσαι τεμπέλα (ή τεμπέλης) που δεν μπορείς χωρίς τη δόση σου …σε σοκολάτα; Όταν το ζαχαροπλαστείο είναι κλειστό ή μακριά, όταν δεν υπάρχει τίποτα φαγώσιμο στο σπίτι και θες κάτι κατιτίς …αυτό το κέικ που είναι έτοιμο ακριβώς σε 1 λεπτό και είναι η σωτηρία σου αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων.

Πάρε την κούπα σου και ετοιμάσου.

Υλικά (για 1 μεγάλη κούπα)

Αφράτο σοκολατοκέικ που λιώνει στο στόμα!


4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι απλό με 1/2 κουτ. γλυκού baking powder)

2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε 3)

5 κουτ. σούπας γάλα

2 κουτ. σούπας λάδι (ό,τι έχετε ή αν θέλετε λιωμένο βούτυρο)

1 κουτ. σούπας μερέντα


Εκτέλεση


Μέσα στην μεγαλύτερή σας κούπα, ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Ρίχνετε μετά το γάλα και το λάδι και ανακατατεύετε γρήγορα με ένα κουταλάκι ώστε να μην έχει σβόλους.

Ρίξτε τη μερέντα στη μέση και μην ανακατέψετε.

Βάζετε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 70 δευτερόλεπτα και έτοιμο!


Προσοχή!


Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάζει από φούρνο σε φούρνο. Το κέικ ήταν έτοιμο σε 70” σε φούρνο μικροκυμάτων με ισχύ 950W.

Αν ο φούρνος σας έχει λιγότερη ισχύ, μπορεί να χρειαστούν 90”. Θα δείτε ότι περίπου στο 1 λεπτό το κέικ θα αρχίσει να φουσκώνει.

Μην το ψήσετε πάνω από 2 λεπτά. Συνήθως στα 90 δευτερόλεπτα είναι έτοιμα στους περισσότερους φούρνους.