Κορμός λευκής σοκολάτας! Μια παραλλαγή του... κλασικού!

Αν το δοκιμάσετε θα το θέλετε συνέχεια!

Κορμός λευκής σοκολάτας! Μια παραλλαγή του... κλασικού!

Κορμός λευκής σοκολάτας! Μια παραλλαγή του... κλασικού!

Ο αγαπημένος μας κορμός (μωσαϊκό) σε μία διαφορετική συνταγή.

Για το κορμό με λευκή σοκολάτα θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏βούτυρο
200 γρ. ‏λευκή κουβερτούρα
250 γρ. ‏μπισκότα
150 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
120 γρ. ‏καρύδα αποξηραμένη
50 γρ. ‏ξηρούς καρπούς αλατισμένους
150 γρ. ‏κράνμπερις αποξηραμένα
50 ml ‏λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Σε ένα μπολ σπάτε τα μπισκότα, σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια μας, προσθέτετε την καρύδα, τα κράνμπερις, τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και περιχύνετε με το λικέρ μαστίχα.

Σε μπεν μαρί λιώνετε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αποσύρετε και περιχύνετε τα μπισκότα με το ζεστό μείγμα λευκής σοκολάτας.

Ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ή σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Κλείνετε καλά και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.

Αφήνετε 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρετε.

Στον κορμό μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς αλλά και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Ένα εύκολο και γρήγορο κόλπο για να μαζέψεις τις τρίχες του σκύλου από τον καναπέ σου!

Κέικ γεμιστό με πραλίνα! Μια φανταστική συνταγή

Φανταστική καρμπονάρα φούρνου α λα κρεμ!

Μπισκοτογλυκό με στρώσεις Nutella! Σκέτος πειρασμός...

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, τα μπισκότα και ειδικά τη Nutella, τότε το μπισκοτογλυκό με Nutella είναι το κατάλληλο γλυκό για εσάς! Σκέτος πειρασμός!

Για το γλυκό σοκολάτας με μπισκότα και Nutella θα χρειαστείτε

2/3 του φλιτζανιού ‏γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι ‏κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ‏κρυσταλλική ζάχαρη
4 ‏κρόκοι αβγών
2 κ.σ. ‏κορνφλαουερ
200 γρ. ‏Nutella
2 κ.σ. ‏λικέρ φουντούκι (ή άλλο της αρεσκείας σας)
2 πακέτα ‏μπισκότα με γεύση σοκολάτα

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο (φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα). Αφήστε το στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Σε μπολ βάζετε τους κρόκους αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα. Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα αβγά λίγο λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα.
Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5′.