Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους! Το γλυκό που εγκρίνει μέχρι και η πεθερά σου!

Θα σας τρελάνει με την γεύση του!

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους! Το γλυκό που εγκρίνει μέχρι και η πεθερά σου!
ΓΛΥΚΕΣ 10.10.2019 15:29

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους για μικρούς και μεγάλους! Το γλυκό που εγκρίνει μέχρι και η πεθερά σου και γίνεται στο πι και φι!

Εύκολη συνταγή, με υφή και γεύση που ξετρελαίνουν. Η πάβλοβα με τα φρούτα του δάσους είναι ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά:

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
250 γραμ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)
1 κ.γλ. λευκό ξύδι
1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας

Τσουρέκι "λουσμένο" με σιρόπι και σοκολάτα γρήγορα και εύκολα!

Για το γαρνίρισμα
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
1-2 κ.σ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
350 γραμ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (ή φρούτα της αρεσκείας σας)
1 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (ή άχνη ζάχαρη)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα για να ψήσουμε τη μαρέγκα για την πάβλοβα με φρούτα του δάσους. Θα ψήσουμε στούς 100 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε ταψί ή δίσκο ψησίματος.

Σε πολύ καθαρό, και στεγνό μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια, με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα, και να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα, για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.

Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα, να γυαλίσει καλά, να λιώσει η ζάχαρη, και να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύδι και βγάζουμε το μπολ του μίξερ. Το ακουμπάμε στον πάγκο.
Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ, κι απαλά με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα), αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις 5-6 φορές το μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε κουταλιές, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας νοητά έναν κύκλο 25-27 εκατοστών. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου, μεχρι να στεγνώσει η pavlova. Σβήνουμε το φούρνο, και την αφήνουμε μεσα, με την πόρτα μισάνοιχτη, μέχρι να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε το χαρτί, και τη γεμίζουμε με μους, κρέμα, σαντιγύ και ό,τι άλλο θέλουμε.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Προαιρετικά βάζουμε λίγη άχνη.

Για τα φρούτα

Σε ένα μπολ, με τα χέρια λιώνουμε τα μισά φρούτα. Περιχύνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε λίγη άχνη, και ανακατεύουμε.

Για το μοντάρισμα

Βάζουμε την Pavlova σε πιατέλα. Γεμίζουμε με την σαντιγύ, και περιχύνουμε με την σάλτσα και τα φρούτα. Γαρνίρουμε με άχνη, λιωμένη σοκολάτα, ή ότι άλλο μας αρέσει

Μπακλαβαδάκια ρολό με σιρόπι σοκολάτας

Μπακλαβάς ρολό με σιρόπι σοκολάτας για να πάτε την απόλαυση σε… άλλα επίπεδα!

Λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών αυτή είναι οι συνταγή σας!! Υπέροχο, μοναδικό, ανεπανάληπτο γλυκό που θα λατρέψετε!

Για τον μπακλαβά ρολό θα χρειαστείτε:

300 γρ. ‏καρυδόψιχα χοντροκομμένη
300 γρ. ‏αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1 φλ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏κανέλα σκόνη
500-600 γρ. ‏φύλλο κρούστας
300 γρ. ‏βούτυρο
1 ποτηράκι του λικέρ ‏κονιάκ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

700 γρ. ‏ζάχαρη
1 & 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
3-4 ‏ολόκληρα γαρύφαλα
1 μπαστουνάκι ‏κανέλα
‏Σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ουρές στον Πειραιά για αυτό το ζαχαροπλαστείο! Λαχταριστά σιροπιαστά και εκμέκ κανταΐφι!

Βάζουμε σε βαθύ μπολ τη καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το κονιάκ και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, παίρνουμε τα 2 πρώτα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και αλείφουμε με πινέλο το επάνω φύλλο.

Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα της γέμισης και το τοποθετούμε κατά μήκος πάνω από τα φύλλα. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό, πιέζοντας προς τα μέσα τις άκρες τους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, με τα υπόλοιπα.

Βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία (170 βαθμούς) μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Για το σιρόπι

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού για 5′ και μόλις βγάλουμε τα ρολά από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι μέσα στο ταψί.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να σιροπιαστούν καλά. Μόλις μισοκρυώσουν, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια, τα περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας και το … απολαμβάνουμε .

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"!

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"! Μια συνταγή "κόλαση"...

Σήμερα θα σας προτείνουμε μια εντελώς διαφορετική σοκολατόπιτα από αυτή που έχετε συνηθίσει ! Αποτελείται από ψιλοκομμένα κρουασάν με 2 στρώσεις βελούδινης κρέμας σοκολάτας ανάμεσα τους.

Είναι ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε σε γλυκό , είτε για την παρέα σας , είτε για τις λιγούρες του Σαββατοκύριακου!

Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα!

Συνταγή για σοκολατόπιτα

Για την εύκολη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε:

4-8 ‏κρουασάν με γέμιση σοκολάτα
2 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
1 φλ. ‏κακάο
1 φλ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ‏γάλα αμυγδάλου
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα κρουασάν σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τοποθετείτε τα μισά μέσα στο ταψί.

Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο multi/blender και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν γλάσο.

Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας πάνω από τα ψιλοκομμένα κρουασάν και το λειαίνετε ώστε να είναι ομοιόμορφο.

Προσθέτετε 1 στρώση ακόμα με κρουασάν και άλλη μια στρώση μείγματος σοκολάτας την οποία επίσης στρώνετε καλά και ομοιόμορφα.

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Κορμός λευκής σοκολάτας! Μια παραλλαγή του... κλασικού!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Youweekly.gr

Share