To Cheesecake Oreo- "κόλαση" που δε θα μπορείς να αντισταθείς!

Έτοιμο στο πι και φι!

To Cheesecake Oreo-

Αυτό είναι το απόλυτο Cheescake με Oreo που δε θα μπορείς να του αντισταθείς! Είναι σκέτη "κόλαση"!

Μία εύκολη συνταγή που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι! Έτοιμο με 5 απλά βήματα!

Φτιάξτε το απόλυτο κέικ Nutella "κόλαση" με μόλις δύο υλικά!

Υλικά:

-2 πακέτα μπισκότα Oreo
-1 συσκευασία τυρί κρέμα
-1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής
-1 κρέμα γάλακτος (330ml) 35% πολύ καλά παγωμένη
-2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
-120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζουμε το ενάμισι πακέτο στο multi. Κρατάμε λίγο τρίμμα στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
    2. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα διαμέτρου 15 εκ. και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
    3. Με ένα μίξερ χτυπάμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το άνθος αραβοσίτου για 6 περίπου λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το τρίμμα που έχουμε κρατήσει και το ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
    4. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από την βάση μας και παγώνουμε καλά για 3 ώρες.
    5. Σερβίρουμε με τρίμμα μπισκότου ή με ολόκληρο μπισκότο σε κάθε μερίδα.

Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά!

Υλικά

Τσουρέκι "λουσμένο" με σιρόπι και σοκολάτα γρήγορα και εύκολα!

250 gr. βούτυρο
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
150 ml. νερό
450 gr. ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
300 gr. αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χοντροκομμένο φουντούκι

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα).
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και διαλύουμε το κακάο, το οποίο διαλύουμε μέσα στο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αφαιρούμε από το μείγμα 1 μεγάλο φλυτζάνι (περίπου 300 ml.) και το κρατάμε στην άκρη.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο ρευστό μείγμα, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ.
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C.

Το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού σταθεί 10 λεπτά το χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε το κέικ με το χοντοτριμμένο φουντούκι