5+1 βήματα για την πιο απολαυστική μους λεμονιού!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

5+1 βήματα για την πιο απολαυστική μους λεμονιού!

Αυτά είναι τα 5+1 απλά βήματα για την πιο απολαυστική μους λεμονιού που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε! Θα τους ξετρελάνετε όλους!

Μία απλή συνταγή που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι!

Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με Kinder Bueno!

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
4 ζελατίνες μικρές
400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Διαδικασία

Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15 λεπτά να φουσκώσουν.

Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέσα σε μεταλλικό μπολ, το οποίο στερεώνετε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), χωρίς να ακουμπά το μπολ στο νερό. Χτυπάτε με σύρμα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να διογκωθεί και να ζεσταθεί πολύ καλά, έτσι ώστε να παστεριωθούν οι κρόκοι.

Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτετε στο ζεστό μίγμα των κρόκων. Ανακατεύετε καλά να λιώσουν και μετά ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, εξακολουθώντας να ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και την προσθέτετε κι αυτή στο προηγούμενο μίγμα.

Τέλος, χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε και αυτήν σταδιακά στο μίγμα με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

Μοιράζετε το μίγμα σε 8 μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε τις μους γαρνίροντας τα μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Η απόλυτη συνταγή για την κρέμα σοκολάτας της... "τεμπέλας"!

Μάθετε την απόλυτη συνταγή για την πιο απολαυστική κρέμα σοκολάτας. Έτοιμη σε δέκα μόνο λεπτά... η πιο γλυκιά συνταγή της "τεμπέλας".

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Προφιτερόλ με λίγα υλικά! Αφράτα σου και πολύ σοκολάτα!

Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες, απευθείας από το ψυγείο
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
40 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη, για γαρνίρισμα (προαρετικά)

Η απόλυτη συνταγή για την κρέμα σοκολάτας της...

Διαδικασία:

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την τριμμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, με λιγότερη ένταση, μέχρι να πήξει η κρέμα - θα πάρει λιγότερο από 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σε μπολάκια. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Μυστικά:

Το γάλα πρέπει να είναι κρύο, όταν ρίξουμε μέσα τα αυγά, διότι, αν έχει προλάβει να ζεσταθεί, θα καταλήξουμε με μια σοκολατένια... ομελέτα.
Είναι πολύ βασικό να ανακατεύουμε συνεχώς, ενώ πήζει η κρέμα, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Αν προτιμάμε κρύα την κρέμα, όταν πάψει να είναι καυτή, τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, προκειμένου να μην πιάσει κρούστα.

Η πιο «τεμπέλικη» συνταγή για την απόλυτη γλυκιά μπουγάτσα είναι εδώ και μπορεί να τη φτιάξει ο οποιοσδήποτε. Θα σας ξετρελάνει...

Λίγα και απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάθε νοικοκυρά προκειμένου να έχει στο σπίτι της μία παραδοσιακή μπουγάτσα με άρωμα... Θεσσαλονίκης.

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
800 γρ. νερό
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
κανέλα, για πασπάλισμα

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά...

Προετοιμασία:

20΄, Ψήσιμο: περιπου 45΄

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ. Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα

Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.

Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά). Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο με βούτυρο γάλακτος. Θα γίνει πιο αρωματική η μπουγάτσα

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους! Το γλυκό που εγκρίνει μέχρι και η πεθερά σου!

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους για μικρούς και μεγάλους! Το γλυκό που εγκρίνει μέχρι και η πεθερά σου και γίνεται στο πι και φι!

Εύκολη συνταγή, με υφή και γεύση που ξετρελαίνουν. Η πάβλοβα με τα φρούτα του δάσους είναι ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά:

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
250 γραμ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)
1 κ.γλ. λευκό ξύδι
1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας

Τσουρέκι "λουσμένο" με σιρόπι και σοκολάτα γρήγορα και εύκολα!

Για το γαρνίρισμα
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
1-2 κ.σ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
350 γραμ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (ή φρούτα της αρεσκείας σας)
1 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (ή άχνη ζάχαρη)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα για να ψήσουμε τη μαρέγκα για την πάβλοβα με φρούτα του δάσους. Θα ψήσουμε στούς 100 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε ταψί ή δίσκο ψησίματος.

Σε πολύ καθαρό, και στεγνό μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια, με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα, και να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα, για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.

Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα, να γυαλίσει καλά, να λιώσει η ζάχαρη, και να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύδι και βγάζουμε το μπολ του μίξερ. Το ακουμπάμε στον πάγκο.
Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ, κι απαλά με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα), αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις 5-6 φορές το μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε κουταλιές, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας νοητά έναν κύκλο 25-27 εκατοστών. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου, μεχρι να στεγνώσει η pavlova. Σβήνουμε το φούρνο, και την αφήνουμε μεσα, με την πόρτα μισάνοιχτη, μέχρι να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε το χαρτί, και τη γεμίζουμε με μους, κρέμα, σαντιγύ και ό,τι άλλο θέλουμε.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Προαιρετικά βάζουμε λίγη άχνη.

Για τα φρούτα

Σε ένα μπολ, με τα χέρια λιώνουμε τα μισά φρούτα. Περιχύνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε λίγη άχνη, και ανακατεύουμε.

Για το μοντάρισμα

Βάζουμε την Pavlova σε πιατέλα. Γεμίζουμε με την σαντιγύ, και περιχύνουμε με την σάλτσα και τα φρούτα. Γαρνίρουμε με άχνη, λιωμένη σοκολάτα, ή ότι άλλο μας αρέσει