Τούρτα «κόλαση» με Oreo και κρέμα! Δεν έχετε ξανά φάει τέτοιο πράγμα...

Θα γλύφετε μέχρι και τα πιάτα!

Τούρτα «κόλαση» με Oreo και κρέμα! Δεν έχετε ξανά φάει τέτοιο πράγμα...

Τούρτα «κόλαση» με Oreo και κρέμα και σίγουρα δεν έχετε ξανά φάει τέτοιο πράγμα... Η συνταγή βήμα - βήμα για αρχάριους!

Αμαρτωλή τούρτα με μπισκότα oreo για εσάς και την οικογένειά σας!

Για το κεικ
85 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη (κουβερτούρα ή γάλακτος)
1 1/2 κούπα ζεστό καφέ (φίλτρο ή στιγμής)
570 γρ. ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι
192 γρ. κακάο καλής ποιότητας
5 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. Baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
3 μεγάλα αβγά
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 1/2 κούπα γάλα (ή κρέμα γάλακτος αν θέλετε να το βαρύνετε)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση

350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
½ κούπα ζάχαρη
Σποράκια από 1 φυσική βανίλια
1,5 πακέτο μπισκότα όρεο

Η απόλυτη συνταγή για την κρέμα σοκολάτας της... "τεμπέλας"!


Για τη γκανάς

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτελεση (κεικ)

Φτιαξτε το κεικ απο την προηγουμενη μερα . μην παραλείψετε να αφήσετε το κέικ ένα βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένο, γιατί αλλιώς δεν παίρνει την απαραίτητη υγρασία.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150
Βάλτε μέσα στο ζεστό καφέ τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε τα να λιώσουν. Ανακατέψτε λίγο ώστε να βοηθήσετε τη διαδικασία.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας την κουκουνάρα χτυπήστε τα αβγά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρά κίτρινο χρώμα. Σιγά σιγά προσθέστε το σπορέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη στον καφέ σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε με μιας όλα τα στερεά υλικά. Αρχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι μόνο να απορροφηθούν τα στερεά υλικά. Αν μένουν υπολείμματα στα πλαϊνά του κάδου καθαρίστε τα με μία σπάτουλα. Το μίγμα είναι πολύ υδαρές, μη φοβηθείτε.
Για να κάνετε το κέικ σε σχήμα τούρτας θα χρειαστείτε 2 φόρμες, γιατί η ποσότητα είναι αρκετά μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση στρώστε στο σκεύος σας αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Μπορεί να σας πάρει 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γκανάς. Κόψτε σε κομμάτια τη σοκολάτα και βάλτε τη σε ένα δοχείο.

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Ρίξτε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, αφήστε τη για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και αρχίστε να ανακατεύετε για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.

Χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Καλό είναι η κρέμα να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.

Χτυπήστε καλά το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το μίξερ χειρός είτε με το μούλτι. Εγώ την πρώτη φορά το χτύπησα στο μίξερ, σήμερα όμως προτίμησα το μούλτι.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώστε το τυρί μέσα στη σαντιγί. Προσθέστε και τα σποράκια της βανίλιας.
Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη σαντιγί.

Ανοίξτε το κέικ στα δύο οριζόντια και γεμίστε με το μίγμα σαντιγί-τυριού-μπισκότων. Βάλτε από πάνω το δεύτερο δίσκο κέικ, ρίξτε από πάνω τη γκανάς και στολίστε όπως θέλετε.

To Cheesecake Oreo- "κόλαση" που δε θα μπορείς να αντισταθείς!

Αυτό είναι το απόλυτο Cheescake με Oreo που δε θα μπορείς να του αντισταθείς! Είναι σκέτη "κόλαση"!

Μία εύκολη συνταγή που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι! Έτοιμο με 5 απλά βήματα!

Υλικά:

-2 πακέτα μπισκότα Oreo
-1 συσκευασία τυρί κρέμα
-1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής
-1 κρέμα γάλακτος (330ml) 35% πολύ καλά παγωμένη
-2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
-120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζουμε το ενάμισι πακέτο στο multi. Κρατάμε λίγο τρίμμα στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
    2. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα διαμέτρου 15 εκ. και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
    3. Με ένα μίξερ χτυπάμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το άνθος αραβοσίτου για 6 περίπου λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το τρίμμα που έχουμε κρατήσει και το ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
    4. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από την βάση μας και παγώνουμε καλά για 3 ώρες.
    5. Σερβίρουμε με τρίμμα μπισκότου ή με ολόκληρο μπισκότο σε κάθε μερίδα.