5+1 μυστικά για τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα! Θα πάθετε πλάκα!

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
5+1 μυστικά για τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα! Θα πάθετε πλάκα!

Σας έχουμε τα 5+1 μυστικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά και χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Το βασικό συστατικό δεν είναι άλλο από την κανέλα! Με μία μόνο μπουκιά είναι σίγουρο πως θα πάθετε πλάκα!

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής:

Μιας και είστε στην κουζίνα, πάρτε 3 εύκολα υλικά και φτιάξτε την καλύτερη μάσκα ομορφιάς με κανέλα!

Υλικά συνταγής

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κανέλα
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

1)Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με .

2)Χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και τη κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν.

3)Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε μέχρι να μαλακώσει και ενσωματωθούν τα υλικά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μπολ το οποίο σκεπάζετε καλά με πλαστική μεβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λ.

4)Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 μεγάλα φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πλάστη ανοίγετε “φύλλο” πάχους 5 χιλιοστών περίπου. Παίρνετε ένα κουπ πατ σε σχήμα αστεριού διαμέτρου 5 εκ., κόβετε 65 περίπου μπισκοτάκια και τα τοποθετείτε πάνω σε ένα δίσκο, που να χωράει στη κατάψυξή σας, σε στρώσεις. με χαρτί ψησίματος ενδιάμεσα, και τα τοποθετείτε για 15 στη κατάψυξη. Αν έχετε χώρο βάλτε τα χωριστά. [*]

5)Τα βγάζετε από τη κατάψυξη, τα τοποθετείτε στα τα 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου σας στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα πασπαλίζετε με τη κρυσταλλική ζάχαρη. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λ ή μέχρι να ροδίσουν, φροντίζοντας στη μέση του ψησίματος να αλλάξετε τα ταψιά, το επάνω στο κάτω ράφι και το κάτω στο επάνω.

6)Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λ μέσα στο ταψί να σταθούν και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.

[*] Αν δεν έχετε αντίστοιχο κουπ πατ σε σχήμα αστεριού, φτιάξτε ένα αντίστοιχο καλούπι με χαρτόνι [ζωγραφίστε το και κόψτε το] και μετά τοποθετείστε το πάνω στη ζύμη και κόψτε τα κουλουράκια σας με ένα κοφτερό μαχαιράκι.

Λιγουρευτήκατε τραγανά μπισκότα κανέλας; Ιδού η συνταγή!

Έχετε λιγούρα για τραγανά μπισκότα κανέλας; Ιδού η πιο νόστιμη συνταγή!

Αν είσαι λάτρης της κανέλας, όσο εγώ, τότε τα μπισκότα αυτά θα γίνουν από τα αγαπημένα σου. Σου έχω εδώ μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις για τραγανά και πεντανόστιμα μπισκότα κανέλας! Ειδικά, δε, αν έχεις και μικρά παιδιά, τότε ότι καλύτερο να τα φτιάξετε μαζί!

Νόστιμα και εύκολα μπισκότα κανέλας λοιπόν!

Υλικά:

1/2 κούπα μαλακό βούτυρο
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα λευκή ή καστανή ζάχαρη
2 κουταλ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 γλ. κουταλιά κανέλα
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
2 αβγά
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Πως το κάνεις:

Ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.

Μετά προσθέτεις τα αβγά, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Όταν τελειώσεις με τα υλικά σου, θα έχεις ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη, στρώνοντας μια λαδόκολλα στον πάγκο και κόβεις με κουπάτ στα σχέδια που θέλεις.

Ιδανικά, υπολόγισε να είναι μισό εκατοστό πάχος τα μπισκότα σου, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Πασπαλίζεις με καστανή ζάχαρη τα μπισκότα και ψήνεις για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Άλλες ιδέες για μπισκότα κανέλας είναι να προσθέσεις γλάσο λευκής ή μαύρης σοκολάτας, ή να προσθέσεις στο μείγμα αμύγδαλα και λίγο κακάο.

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα το πιο νόστιμο κέικ κανέλας