Θέλετε περισσότερη ενέργεια το πρωί; Δοκιμάστε αυτό το φυτικό smoothie από Matcha και θα μας θυμηθείτε!

Θα το λατρέψετε!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Θέλετε περισσότερη ενέργεια το πρωί; Δοκιμάστε αυτό το φυτικό smoothie από Matcha και θα μας θυμηθείτε!

Κορίτσια δώστε μεγάλη προσοχή, καθώς σας έχουμε συνταγή που θα λατρέψετε! Δοκιμάστε αυτό το φυτικό smoothie από Matcha και θα μας θυμηθείτε, γιατί θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια τόσο για το πρωί, όσο και για το υπόλοιπο της μέρας.

Και γιατί Matcha; Γιατί το Matcha είναι ένα ειδικά επιλεγμένο πράσινο τσάι που προέρχεται από την Ιαπωνία, και έχει αποδειχθεί πως κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Για αυτό το λόγο μάλιστα, πολλοί το προσθέτουν πλέον και στον καφέ τους. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το matcha είναι γνωστό για τη δυνατότητά του να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.

Συνδυάζοντας το με μέλι και μέντα, αυτό το smoothie είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους αρχάριους που δεν το έχουν ξαναδοκιμάσει και θα ήθελαν να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κατεψυγμένη μπανάνα, σπασμένη σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι συσκευασμένο σπανάκι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 δέσμη φρέσκων φύλλων μέντας
1 κουταλάκι της σούπας σκόνη matcha
1 κουταλιά σούπας σκόνη σιταριού
1/2 κυπελλάκι πάγου
3/4 φλιτζάνι νερό

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ, για 1 έως και 2 λεπτά, ώσπου να δείτε πως το μείγμα έχει γίνει ομαλό. Έτοιμο!

Αν πάλι δεν σας πείθει η Matcha, τότε σας έχουμε και τέλειο σοκολατένιο smoothie για τις γιορτές που θα σας αφήσει, τόσο εσάς, όσο και τους αγαπημένους σας, με το στόμα ανοιχτό.

Έχεις άγχος; Αυτά τα 2 smoothies μειώνουν το στρες!

Έχεις πολλές ευθύνες και νιώθεις ότι έχεις έντονο άγχος για όλα; Υπάρχει τρόπος να καλμάρεις! Αυτά τα 2 smoothies που σου παρουσιάζουμε μειώνουν το στρες!

Καταπολεμούν το άγχος και φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς από το στρες: από βαθιές διαφραγματικές αναπνοές και ασκήσεις χαλάρωσης μέχρι και ψυχοθεραπεία. Μήπως όμως ξεχνάς να τροφοδοτήσεις το σώμα σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Οι χυμοί έιναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσφέρεις αυτές τις θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό οσυ γρήγορα και εύκολα. Όταν πίνεις ένα φρέσκο πράσινο χυμό μπορείς να πάρεις μια γενναία δόση ενέργειας. Χωνεύονται γρήγορα και το σώμα σου επωφελείται από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει.

Το στρες σε παχαίνει!

Όταν έχεις στρες αυξάνεται η επιθυμία σου για γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, για υδατάνθρακες και γλυκά. Πολλοί άνθρωποι που ξεκίνησαν να πίνουν χυμούς μείωσαν την επιθυμία τους για ανθυγιεινά γεύματα σύμφωνα με έρευνες. Επίσης, το άγχος εξαντλεί το μαγνήσιο από το σώμα σου, το οποίο είναι απαραίτητο για τουλάχιστον 300 βιολογικές λειτουργίες στον οργανισμό σου, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Τι πρέπει να περιέχουν οι χυμοί σου

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου. Άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το αβοκάντο, το γιαούρτι, οι μπανάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και η μαύρη σοκολάτα.

Νερό καρύδας: Περιέχει μέταλλα που βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των επιπέδων των ηλεκτρολυτών που σου παρέχουν ηρεμία.

Μπανάνες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σε τρυπτοφάνή, ένα αμινοξύ που παρέχει ηρεμία και σε βιταμίνη Β6. Η τρυπτοφάνη παίρνει μετατρέπεται με τη βοήθεια του Β6 σε σεροτονίνη, η χημική ουσία του εγκεφάλου που ενισχύει τη διάθεσή σου και σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα.

2 antistress smoothies

1 Για να αποσυμπιεστείς: Aβοκάντο με δυόσμο

Σου φώναξε το αφεντικό και σου ανέβηκε η... πίεση; Το αβοκάντο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τη μειώσεις. Έχουν περισσότερο κάλιο από μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα. Ο μάραθος είναι χωνευτικός και επιδρά κατευναστικά. Ο δυόσμος θα σε τονώσει.

Για 1 ποτήρι θα χρειαστείς:
8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
3 φέτες του αβοκάντο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο, χοντροκομμένι μάραθο
1/2 χυμό ανανά (όχι σιρόπι)

Πώς να το φτιάξεις
Κόψε το μάραθο και τα φύλλα δυόσμου. Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα. Μπορείς να το πιεις με παγάκια ή χωρίς.

2 Για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου: Smoothie μπανάνας

Περιέχει κάλιο που βοηθά στο να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα η αρτηριακή πίεση, η μπανάνα περιέχει επίσης μαγγάνιο και βιταμίνη Β, η οποία απελευθερώνει σεροτονίνη - την ορμόνη που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Για 1 ποτήρι θα χρειαστείς:
1 μπανάνα
1/2 χυμό ανανά (όχι σιρόπι)
5-6 παγάκια

Πώς να το φτιάξεις
Σε ένα μπλέντερ, σπάσε τον πάγο και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε καλά και αν θέλεις πρόσθεσε λίγη καρύδα. Εναλλακτικά μη βάλεις ανανά αλλά πρόσθεσε μία κουταλιά μέλι και μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο για πιο σοκολατένια απόλαυση.