Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έχετε λιγούρες; Αυτός είναι ο υγιεινός τρόπος για να φάτε λαχταριστά σοκολατένια κεκάκια!

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Έχετε λιγούρες; Αυτός είναι ο υγιεινός τρόπος για να φάτε λαχταριστά σοκολατένια κεκάκια!
ΓΛΥΚΕΣ 15.12.2019 15:35
Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Έχετε λιγούρες, αλλά σκέφτεστε και την σιλουέτα σας; Μην αγχώνεστε, υπάρχει τρόπος να καταφέρετε και να παραμείνετε σε φόρμα και να φάτε το γλυκάκι σας! Διαβάστε παρακάτω ποιος είναι ο υγιεινός τρόπος για να απολαύσετε λαχταριστά σοκολατένια κεκάκια!

Εύκολη συνταγή, με υφή και γεύση που ξετρελαίνουν!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 12 κεκάκια)
2 μήλα
2 μπανάνες
1/2 φλιτζάνι σιρόπι (προτίμησής σας)
4 αυγά
2 φλιτζάνια βούτυρο αμυγδάλου
2/3 φλιτζάνια σκόνη κακάου
2 κουταλιές μαγειρικής σόδας
1/2 κουταλάκι σούπας σκόνη εσπρέσο

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς και ετοιμάστε το ταψάκι σας για muffins. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέστε τα στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Βάλτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά. Μόλις δείτε πως τα κεκάκια έχουν αρχίσει να γίνονται πιο σκληρά, αφαιρέστε τα από του φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν!

Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τόσα υλικά, σας έχουμε εύκολη συνταγή για απλά και ακαταμάχητα κεκάκια σοκολάτας με 3 μόνο υλικά!

Εύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Δεν υπάρχει περίπτωση να σας αρέσουν τα κέικ και η σοκολάτα και να μην ξετρελαθείτε με αυτό το υπέροχο γλυκό! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Είναι γνωστό ως Mississipi mud cake.

Για το κέικ θα χρειαστείτε
2 κούπες ‏ζάχαρη
1/2 κ.γ. ‏αλάτι
2 κούπες ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ‏ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα ‏αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα ‏κακάο
1/4 κούπα ‏νερό
2 ‏αυγά
1 κ.γ. ‏baking soda
1/2 κούπα ‏βουτυρόγαλα
2 κ.γ. ‏εσάνς βανίλιας
1 συσκευασία ‏ζαχαρωτά - marsmallows μικρά

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
100 γρ. ‏ανάλατο μαλακό βούτυρο
3 κ.σ. ‏κακάο
6 κ.σ. ‏γάλα
350 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
1 κούπα ‏καρύδια ή αμύγδαλα
1 κ.γ. ‏εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και χρησιμοποιήστε για το κέικ ταψάκι διαστάσεων 33 x 23 x 5 cm

Βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το κακάο, το βούτυρο, το λάδι και 1/4 κούπας νερό και φέρτε τα σε σημείο βρασμού.

Προσθέστε το ζεστό μείγμα, στο μπολ με το αλεύρι που ετοιμάσατε πιο πάνω.

Χτυπήστε σε ένα μπολ, τα αυγά, τη baking soda, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια. Αφού αφρατέψουν, προσθέστε τα στο σοκολατένιο σας μείγμα και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά. Βάλτε το στο ταψάκι σας που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μην σας κολλήσει.

Ψήστε για 25-30 λεπτά. Καθώς ψήνεται το κέικ σας, φτιάξτε την επικάλυψη, λιώνοντας το βούτυρο μέσα στο κακάο και το γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, βγάλτε το από τη φωτιά.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη μέρα και ρίξτε αργά και ανακατεύοντας παράλληλα τους ξηρούς καρπούς και τη βανίλια.

Βγάλτε το κέικ από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε επάνω τα μικρά marshmallows και ρίξτε το ζεστό μείγμα της επικάλυψης που ετοιμάσατε. Αφήστε να κρυώσει και απολαύστε το χωρίς ενοχές!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας! Έχει κάνει θραύση στην Αμερική!

Κορμός λευκής σοκολάτας! Μια παραλλαγή του... κλασικού!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Youweekly.gr

Share