Κορμός πραλίνας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να τους «τρελάνεις» όλους - Το μυστικό είναι στην κανέλα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορμός πραλίνας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να τους «τρελάνεις» όλους - Το μυστικό είναι στην κανέλα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδειξε ακόμη μια συνταγή που όταν την φτιάξετε θα πάθετε πλάκα με την γεύση της. Συγκεκριμένα, έφτιαξε κορμό πραλίνας και αν ακολουθήσεις την συνταγή της, θα τους «τρελάνεις» όλους. Το μυστικό της βρίσκεται στην κανέλα.

«Κανείς δεν αντιστέκεται σε αυτή τη γεύση. Αφρός αυτός ο κορμός με μοναδική γέμιση πραλίνας. Δοκιμάστε το, είναι πανεύκολο», γράφει για την συνταγή της, η αγαπημένη σεφ.

Πάμε να δούμε την συνταγή

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 πρέζες αλάτι
Για γέμιση και επικάλυψη
2 κ.σ. άχνη
2 κ.σ. κακάο
1/3 φλ. φουντούκια ψιλοκομμένα
1 φλ. πραλίνα Χωριό
1 φλ. χτυπημένη άγλυκη σαντιγί
1 φλ. τρίμμα σοκολάτας

Η εκτέλεση του κορμού πραλίνας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

  • Ξεκινάμε τον κορμό σοκολάτας, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200ºC. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10′. Τα βάζουμε σε πετσέτα καθαρή και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, να κρεμώσουν για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και εναλλάξ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τα στερεά, κοσκινισμένα υλικά. Σταματάμε το μίξερ.
  • Σε ταψί ρηχό για παντεσπάνι στρώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160ºC, για 12′-15′. Δεν το παραψήνουμε, πρέπει να σταθεροποιηθεί και συγχρόνως να είναι αφράτο και να έχει επαναφορά όταν το αγγίζουμε. Όχι ξεροψημένο, γιατί δεν θα τυλίγεται σε ρολό, θα σπάει.
  • Στρώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο. Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε στην πασπαλισμένη πετσέτα. Με την άκρη της πετσέτας το τυλίγουμε σε ρολό. Η ένωση της πετσέτας να είναι από κάτω για να μην ξετυλιχτεί. Το μεταφέρουμε σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Με προσοχή αφαιρούμε την πετσέτα, το αλείφουμε με την πραλίνα σοκολάτας, κάνουμε μια στρώση τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Το τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τρίμμα σοκολάτας.

Και για να ξέρετε, μας έχει δώσει κι άλλη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά αυτή την φορά! Είναι σούπερ κι αυτός για Καθαρά Δευτέρα! Δείτε την συνταγή εδώ