Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μπισκοτάκια πτι φουρ με σοκολάτα και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου - Μπουκιά και... γλυκός "θάνατος"

Μια συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα... "κόλαση"

Μπισκοτάκια πτι φουρ με σοκολάτα και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου - Μπουκιά και... γλυκός
ΓΛΥΚΕΣ 26.02.2020 11:11
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γλυκός "θάνατος" θα σας βρει με αυτή τη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου! Η κορυφαία μαγείρισσα μας δείχνει πως να φτιάξουμε μπισκότα πτι φουρ με σοκολάτα και κανέλα!

Αν ψάχνεται απεγνωσμένα μια εύκολη και γρήγορη συνταγή γλυκού για να φτιάχνεται όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι χωρίς να κουράζεστε ιδιαίτερα, σας την βρήκαμε και είναι από την Βέφα Αλεξιάδου!

"Για όποιον απορεί που είναι τα αυγά στη συνταγή... δεν έχει.. κι εγώ παραξενεύτηκα πολύ αλλά βγαίνει τέλειο το αποτέλεσμα και χωρίς αυτά! Η ζύμη δεν απλώνει καθόλου στο ταψί, είναι σφιχτή όταν τα βάζετε στο φούρνο οπότε φροντίστε να είναι λεπτά τα μπισκότα που θα φτιάξετε για να μην φαίνονται τεράστια μετά που θα τα ενώσετε ανά δύο. Η συνταγή νομίζω είναι της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί την είχα γράψει από παλιά σε ένα μπλοκάκι και τώρα μετά από πολύ καιρό τη θυμήθηκα και την έφτιαξα.."

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια (σκόνη)
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το γέμισμα και το στόλισμα
  • μαρμελάδα
  • σοκολάτα λιωμένη
  • τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει αφράτο. (Να μην είναι λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το άρωμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μειγμα ομοιογενές.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρασί. Αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπατουλα το μιγμα, να ενωθει και το κρασί.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας πάλι με τη σπάτουλα στην αρχη και προς το τέλος με το χέρι. Οταν έχουμε ρίξει ολο το αλεύρι θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  • Πλάθουμε μπισκοτάκια με το χέρι ή τα φτιάχνουμε με κορνέ μπισκότων και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολυ ελαφρα, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
  • Οταν κρυώσουν τα κολλάμε ανα δύο με μαρμελαδα ενδιάμεσα και βουτάμε τα μισα σε σοκολατα λιωμενη ή αλειφουμε με μαρμελαδα και τρούφα...ή οτι αλλο στόλισμα μας αρέσει!)

Πηγή: cookpad.com

Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε και την συνταγή της για λαχανοντολμάδες! Δείτε την εδώ τώρα!

Τουλουμπάκια σε 10' από την Βέφα Αλεξιάδου - Ρίξε πάνω λίγη κανέλα

Ψάχνεις το γλυκό που θα φτιάξεις για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης που ετοιμάζεις στο σπίτι σου με όλο την οικογένεια; Σου βρήκαμε αυτή την συνταγή των 10' από την Βέφα Αλεξιάδου για εύκολα και γρήγορα τουλουμπάκια! Να ξέρεις πως το μυστικό για έξτρα γεύση είναι λίγη κανέλα από πάνω.

Την συνταγή αυτή την έχουμε κάνει άπειρες φορές. Βγαίνουν το ίδιο νόστιμα και εμφανίσιμα όπως τα τουλουμπάκια που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία.

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι
  • 8 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2κ.γ. σόδα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Σιρόπι:

  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • φλούδα λεμονιού
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
  • Extra tip: Λίγη κανέλα

Πως να φτιάξεις βήμα βήμα τα τουλουμπάκια της Βέφας Αλεξιάδου - Έτοιμα σε 10'

  • Βάζουμε το βούτυρο με 2μισι φλυτζάνια νερό σε κατσαρόλα να πάρουν βράση.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύωντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  • Οταν γίνει ομοιογενές το μείγμα και πάρει χρώμα αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ενα να ενσωματωθούν καθώς και τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη λεία και σφιχτή.
  • Βράζουμε το σιρόπι για 5' και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα καίμε το καλαμποκέλαιο.
  • Βάζουμε την ζύμη μας σε κορνέ με χονδή οδοντωτή άκρη και βγάζουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης περίπου 10 εκατοστών, η πιο μικρά για μπουκίτσες.
  • Τηγανίζουμε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινήσουν από παντού.
  • Όπως τις βγάζουμε απο την κατσαρόλα με το λάδι, τις ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να σιροπιαστούν καλά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γαριδόσουπα από την Βέφα Αλεξιάδου - Προσοχή στο λεμόνι

Τηγανιτά καλαμαράκια με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου - Με τραγανή κρούστα

Share