Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τα κουλουράκια κανέλας με σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι όνειρο - Δεν θα μείνει ούτε ένα

Θα σας ξετρελάνουν!

Τα κουλουράκια κανέλας με σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι όνειρο - Δεν θα μείνει ούτε ένα
ΓΛΥΚΕΣ 29.02.2020 00:10
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τα κουλουράκια κανέλας με σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι όνειρο και πραγματικά δεν θα μείνει ούτε ένα από αυτά, αν τα φτιάξετε στο σπίτι, καθώς θα ξετρελάνουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας για το πρωινό, για τον καφέ σας και όχι μόνο. Την βρήκαμε στο argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 70 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
  • 100 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γραμ. τσίπουρο
  • 50 γραμ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. κοφτό κανέλα σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

  • 300 γραμ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας, βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη. Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά. Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε.

Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αυγά. Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές συνταγές δείτε εδώ τα ντολμαδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αν δεν θέλετε κουλουράκια κανέλας φτιάξτε τηγανίτες μήλου με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Οι τηγανίτες μήλου με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι τρέλα. Θα της φτιάξετε και δεν θα μείνει κομμάτι. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι μέσα στο σπίτι και θα τους ενθουσιάσει σίγουρα.

Τηγανίτες με μήλο και βουτυρωμένο μέλι. Είναι φανταστικές! Μυρωδάτες και αφράτες, αυτές οι τηγανίτες μήλου είναι σαν να τρως μηλόπιτα.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα

  • 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες μήλου, πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου, γαρνίροντας με φρέσκα φρούτα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η γεύση χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά

Πετιμεζόπιτα της Πάρου με κανέλα - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας "κόβει" την ανάσα

Share