Θεϊκό cheesecake λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τρέλανε τους όλους

Θα πάθετε πλάκα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκό cheesecake λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τρέλανε τους όλους

Θες και εσύ να φτιάξεις ένα μοναδικό γλυκό τώρα που κάθεσαι σπίτι; Σου έχουμε θεϊκό cheesecake λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που θα τους τρελάνει όλους. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι μέσα στο σπίτι αν επιχειρήσετε να την φτιάξετε και εσείς.

Μια συνταγή από το argiro.gr.Ονειρεμένο τσιζκέικ με το λάιμ να πρωταγωνιστεί! Ό,τι πρέπει για να το σερβίρετε με το απογευματινό καφεδάκι στη βεράντα ή στην αυλή.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα
  • 400 γραμ.(1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 ζουμερά λάιμ ή λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό

Για τo γαρνίρισμα

  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 λεμόνια (τη φλούδα κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • ½ λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

Για το τσιζκέικ λεμόνι, αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν.

Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 3΄.

Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.

Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμόνι και το χυμό. Σιγοβράζουμε για 5΄-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Ξεφορμάρουμε το γλυκό. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού. Αν θες, ωστόσο, ακόμα μια γρήγορη συνταγή για πρωινό αυτά τα πιτσάκια θα σε ξετρελάνουν!