Γλυκό ψυγείου σοκολάτα βανίλια και ζελέ από φυσικό χυμό λεμόνι

Κόλαση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκό ψυγείου σοκολάτα βανίλια και ζελέ από φυσικό χυμό λεμόνι

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα βανίλια και ζελέ από φυσικό χυμό λεμόνι. Μια συνταγή που θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.

Εύκολο γλυκάκι και ελαφρύ, το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και να το απολαύσετε.

Υλικά

Υλικά για την κρέμα βανίλια

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2,5 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες φρέσκο
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 40 γραμμάρια κακάο

Υλικά για το ζελέ

  • 400-500 ml σπιτική λεμονάδα
  • 1 1/2 φακελάκι σκόνη ζελατίνη
  • 2 πακέτα τύπου πτι-μπερ στρογγυλά

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Χτυπάμε το κρόκο και τον προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι βάζουμε τα μπισκότα και από πάνω την κρέμα. Ξανά στρώνουμε από πάνω μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ το κακάο και το υπόλοιπο γάλα και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε ώσπου η κρέμα κοχλάσει και δέσει. Αφήνουμε λίγα λεπτά και έπειτα την προσθέτουμε πάνω από τα μπισκότα. Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για το ζελέ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φυσικό χυμό λεμονιού μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει, ζάχαρη δεν βάζουμε γιατί εφόσον είναι φυσικός χυμός λεμονιού έχουμε προσθέσει ήδη ζάχαρη όταν τον φτιάξαμε.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά και με τη βοήθεια μιας κουτάλας το προσθέτουμε σιγά-σιγά πάνω από το σοκολάτα για να μην διαλυθεί η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Και έπειτα όλη νύχτα στο ψυγείο

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Αν πάλι δεν θέλετε αυτό με βανίλια και σοκολάτα δείτε αυτό το νηστίσιμο με Oreo

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με oreo για απόλαυση χωρίς ενοχές. Μια συνταγή που θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.

Ένα γλυκό για κέρασμα με επίκεντρο τα μπισκότα oreo θα το φτιάξετε και πραγματικά θα ξετρελαθείτε με την συνταγή αυτή.

Υλικά

  • 30 μερίδες
  • Για τη βάση
  • 5 πακέτα μπισκότα oreo original (των 154γρ)
  • 150 γρ λιωμένη μαργαρίνη

Για τη σαντιγί

  • 3 τενεκεδάκια κρέμα καρύδας(των 400ml)
  • 3 πακέτα μπισκότα oreo original (των 154γρ)

Για τη διακόσμηση

  • 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Αρχικά βάζουμε αποβραδίς την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα αδειάζουμε την κρέμα καρύδας σ ένα μπολ και πετάμε το νερό που υπάρχει μες στο τενεκεδάκι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα καρύδας με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια ως να αφρατέψει. Όταν έχουμε μια σαντιγί που στέκεται, τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  • Μισή με μια ώρα πριν βγάλουμε τη σαντιγί από το ψυγείο, ετοιμάζουμε τη βάση : χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα oreo να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί μας. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο ως τη στιγμή που θα βγάλουμε και τη σαντιγί.
  • Όταν περάσει η ώρα, βγάζουμε τη σαντιγί, και με το χέρι σπάμε σε κομμάτια τα 3 πακέτα μπισκότα oreo. Τα ρίχνουμε μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί με τα σπασμένα μπισκότα πάνω από τη βάση.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με νιφάδες κουβερτούρας και εάν θέλουμε προσθέτουμε και μερικά ολόκληρα oreo.
  • Ιδανικά σερβίρουμε την επόμενη μέρα για να έχει σταθεί καλά το γλυκό.