Δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο - Για τους λάτρης των φρούτων

Είναι πανεύκολο για να το φτιάξετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο - Για τους λάτρης των φρούτων

Για τους λάτρης των φρούτων, αυτό το γλυκό ψυγείου είναι εξαιρετικό. Είναι με μπισκότα και κομπόστα ροδάκινο ένα από τα πιο δροσερά φρούτα. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, θέλει λίγα και οικονομικά υλικά και θα το λατρέψετε.

Πάμε ωστόσο να μάθουμε τι χρειαζόμαστε για την συνταγή για το νόστιμο αυτό γλυκό.

Υλικά για τη βάση

  • 2 πακέτα μικρά DIGESTIVE
  • 200 γρ. μαργαρίνη

Υλικά για την κρέμα

  • 440 γρ .πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 55 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 1 κομπόστα ροδάκινο
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς κοπανισμένα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί όλο το μπισκότο.
  • Το στρώνουμε στο ταψί και πιέζουμε να καλυφθεί καλά η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το άνθος αραβοσίτου με την πορτοκαλάδα και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει (η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα).
  • Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! Και τα 2 φακελάκια μόνο με 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.
  • Ενώνουμε την κρέμα με το ζελέ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Κόβουμε την κομπόστα κομματάκια και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
  • Τώρα όλη αυτή την κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί με το μπισκότο.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και είναι έτοιμο.

Επίσης, λόγω εποχής, δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου νηστίσιμη μερέντα εύκολα και γρήγορα!

Γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου λεμόνι - Θα πάθουν όλοι την πλάκα τους

Λατρεύεις να μαγειρεύεις; Σου έχουμε γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου λεμόνι, που θα τους τρελάνει! Θα πάθουν όλοι την πλάκα τους και θα σου ζητάνε την συνταγή.

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τα υλικά που χρειάζεσαι αλλά και τα απλά βήματα για να το φτιάξεις κι εσύ μόνη σου στο σπίτι και να αποκτήσεις ένα νέο αγαπημένο γλυκό.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 1-1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
  • 1-1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μικρό ποτήρι χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • 1 λεμονάδα με ανθρακικό (250 γρ.)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνουμε:

Βουτάς για 2 δευτερόλεπτα τα μπισκότα σε ένα μπολ που έχεις γεμίσει με τη λεμονάδα και στη συνέχεια τα θρυμματίζεις μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Τα στρώνεις πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το γλυκό σου. Στη συνέχεια, αναμειγνύεις το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και προσθέτεις τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύεις πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα σχετικά παχύρευστο. Αν σου φαίνεται κάπως νερουλό, μπορείς να προσθέσεις λίγο γιαούρτι ακόμη. Απλώνεις το μείγμα πάνω από τη βάση και τοποθετείς για 2-3 ώρες το πυρέξ στο ψυγείο. Δες εδώ ακόμα μια συνταγή κόλαση! Νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!