Για τους λάτρεις των φρούτων είναι αυτό το γλυκό ψυγείου - Με βανίλια και φρυγανιές

Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο ταψί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Για τους λάτρεις των φρούτων είναι αυτό το γλυκό ψυγείου - Με βανίλια και φρυγανιές

Αν είσαι λάτρεις των φρούτων, τότε αυτή την συνταγή πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσεις, ειδικά την θερινή περίοδο, αφού είναι πολύ δροσερό. Είναι ένα απίστευτο γλυκό ψυγείου, το οποίο ανάμεσα σε άλλα υλικά έχει βανίλια και φρυγανιές.

Επίσης, για το συγκεκριμένο γλυκό δεν θα χρειαστεί να χαλάσεις πολλά λεφτά, αφού είναι όλα πολύ οικονομικά, ενώ μερικά από αυτά, τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 φακελάκια κρέμα βανίλια (ή κρέμα ζαχαροπλαστικής)
  • Φρούτα της αρεσκείας σας (φρέσκα ή κονσέρβα)
  • 1 φάκελο ζελέ

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό με την Ζάχαρη να λιώσει και χαμηλώνουμε την φωτιά, βουτάμε μια-μια τις φρυγανιές να μαλακώσουν όχι να διαλυθούν και τις στρώνουμε στο ταψάκι.
  • Βράζουμε την κρέμα όπως περιγράφεται στο πακέτο, την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού κρυώσει στρώνουμε τα φρούτα μας,
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ όπως περιγράφει στο πακέτο. (Για πιο γρήγορα βράζουμε μισό νερό στο οποίο διαλύουμε το ζελέ και αφού διαλυθεί ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό κρύο). Ποτίζουμε τα φρούτα με το ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Αν θέλεις κάτι σε αλμυρό, θα τρελαθείς με την φραγκόκοτα κρασάτη στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το μυστικό είναι στο πορτοκάλι για αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Για τους λάτρης των φρούτων είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου με βερίκοκα

Αν θέλεις να φας σε λίγα λεπτά κιόλας ένα γλυκό, τότε αυτό το γλυκό ψυγείου με βερίκοκα είναι αυτό που ψάχνεις, αφού είναι της τεμπέλας. Το φτιάχνεις στα γρήγορα, το βάζεις στο ψυγείου και σε λίγα λεπτά κιόλας το απολαμβάνεις. Είναι τέλειο και για επίσκεψη. Είναι νοστιμότατο και δροσερό.

Την συγκεκριμένη συνταγή που πρόκειται να λατρέψεις την βρήκαμε στο madameginger.com. Δείτε αναλυτικά παρακάτω, τα υλικά και την εκτέλεση του γλυκού.

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι
  • 5 φύλλα ζελατίνης των 2,5 γραμμαρίων (σύνολο 12,5 γρ. ζελατίνης)
  • 50 ml νερό
  • 300 γρ. δημητριακά με βρώμη (όποια μάρκα προτιμάτε)}
  • 12 βερίκοκα
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 ml νερό

γλυκό ψυγείου με βερίκοκα

Εκτέλεση

  • 1) Ξεκινάμε με τα βερίκοκα. Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες.
  • 2) Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκέυος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 15 λεπτά. και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
  • 3) Βάζουμε σε μία φόρμα το 1/3 των δημητριακών. Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα και αφήνουμε στην άκρη.
  • 4) Συνεχίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
  • 5) Βράζουμε τα 50 ml νερό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • 6) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε την κρέμα γιαουρτιού στην φόρμα του κέικ.
  • 7) Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού τα υπόλοιπα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι.
  • 8) Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και αφήνουμε για 5 με 6 ώρες να παγώσει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το γλυκό με ένα μαχαίρι και βουτάμε την φόρμα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό προσέχοντας μην μπει νερό μέσα στο γλυκό μας.
  • 9) Γυρνάμε την φόρμα σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Ωστόσο, τι γίνεται με όσες μας ξέμειναν πασχαλινά κουλουράκια; Βρήκαμε εύκολη συνταγή για γλυκό για να μην πεταχτεί τίποτα! Είναι κορμός κόλαση...