Γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι - Θα σε τρελάνουν οι γεύσεις του

Είναι πολύ δροσερό και ότι πρέπει για τώρα που θα πιάσουν οι ζέστες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι - Θα σε τρελάνουν οι γεύσεις του

Είσαι λάτρης των φρούτων; Τότε θα σε τρελάνουν οι γεύσεις αυτού του γλυκού ψυγείου με πορτοκάλι. Είναι πολύ νόστιμο και στην εκτέλεση του πολύ γρήγορο. Για αυτή την εποχή που θα πιάσουν οι ζέστες είναι το κατάλληλο, αφού είναι πολύ δροσερό.

Τα υλικά που θα χρειαστεί είναι λίγα, αλλά και πολύ οικονομικά. Ενώ, μερικά από αυτά μπορεί να τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 600ml γάλα
  • 600ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 6 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 500ml χυμό πορτοκάλι και 3 κουταλιές ζάχαρη, ενώ στα υπόλοιπα 100ml διαλύουμε το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ζεστό χυμό ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αν χρειαστεί ξαναβάζουμε στην μαγειρική εστία μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το γάλα και το δεύτερο φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
  • Σε μια φόρμα απλώνουμε μεμβράνη, ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού και τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει σε γάλα.
  • Ρίχνουμε και την κρέμα βανίλιας και απλώνουμε δυο στρώσεις μπισκότα βουτηγμένα και αυτά σε γάλα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
  • Σε μια πιατέλα ξεφορμάρουμε το γλυκό και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  • Αν θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό μας σε ταψί θα κάνουμε την αντίθετη διαδικασία στο στήσιμο των υλικών.
  • Πρώτα τη διπλή στρώση τα μπισκότα, την κρέμα βανίλιας, μια στρώση μπισκότα και τέλος τη κρέμα πορτοκαλιού. Μπορείτε να στολίσετε με φέτες πορτοκαλιού.

Ωστόσο, δείτε και αυτό το γλυκό. Θα πάθετε πλάκα με αυτή την αφράτη και εύκολη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με την οποία θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας κανέλα.

Κόλαση αυτό το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με στρώσεις από πορτοκάλι και καρύδια

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημιούργησε μια συνταγή σκέτη κόλαση! Αυτό το γλυκό ψυγείου έχει στρώσεις από πορτοκάλι και καρύδια και το κονιάκ μέσα κάνει την διαφορά

Ξέρετε ότι τα φορµάκια και οι φόρµες που θα χρησιµοποιήσουµε για κέικ ή σουφλέ πρέπει να είναι πολύ καλά βουτυρωµένα και αλευρωµένα για να ανεβαίνει εύκολα η ζύµη όταν ψήνεται και να φουσκώνει τέλεια;

Υλικά Συνταγής

  • 600 γραμμ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (φλούδες)
  • 2 κ.σ. σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπολ, ψιλοκομμένη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις είναι έτοιμη να φουσκώσει την αδειάζουμε επάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄ και μετά ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το σιρόπι και το λικέρ και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε καλά το γλυκό κουταλιού (φλούδες) σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Στρώνουμε μεμβράνη σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας και καλύπτουμε με μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5΄ να σταθεροποιηθεί ελαφρά. Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας που έχουμε και τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού. Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα. Αφήνουμε ακόμα για 5΄ στην κατάψυξη. Τέλος, αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.
  • Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1½ ώρα στο ψυγείο. Το βγάζουμε 10΄ πριν σερβίρουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Κι αν σου ξέμειναν κουλουράκια από το Πάσχα πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό τον κορμό. Είναι επίσης ένα γλυκό κόλαση