Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Εθισμός" με τα σοκολατένια μακαρόν - Το μυστικό είναι στο αμύγδαλο

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

ΓΛΥΚΕΣ 04.05.2020 10:50
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που δοκιμάσαμε αυτή τη συνταγή για σοκολατένια μακαρόν, πάθαμε κανονικά "εθισμό" και αυτό που μπορούμε να σου πούμε αν θέλεις να τα φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι, είναι πως το μυστικό είναι στο αμύγδαλο.

Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή η οποία έρχεται από τον 18ο αιώνα και είναι μία πολύ ευχάριστη νότα σε οποιοδήποτε από τα γεύματά σου κι αν θελήσεις να το προσθέσεις.

Αυτή τη συνταγή πρέπει σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις, όπως επίσης και αυτή τη θεϊκή λεμονόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

σοκολατένια μακαρόν με αμύγδαλο

Έτσι θα φτιάξετε τα σοκολατένια μακαρόν με αμύγδαλο

Υλικά για 20 κομμάτια

  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.γ κακάο
  • 1/2 φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ απλό αλεύρι
  • 1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 100γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βγάλτε έξω δύο δίσκους για ψήσιμο και τοποθετήστε πάνω λαδόκολλα. Για να φτιάξετε τη μερέγκα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγού μαζί με το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέστε στη συνέχεια ζάχαρη, λίγο λίγο, και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Βάλτε επίσης τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα παχύ.
  • Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου και το αλεύρι στη μερένγκα. Σιγά σιγά ανακατέψτε το μείγμα για να γίνει ενιαίο. Ρίξτε μικρή ποσότητα από τη μερένγκα πάνω στην λαδόκολλα και αφήστε χώρο ανάμεσα στα μακαρόν. Ψήστε τα για 10 λεπτά ή μέχρι να τα δείτε να γυαλίζουν και να είναι τραγανά. Μην ανοίξτε τον φούρνο όσο ψήνονται.
  • Αφήστε τα να παγώσουν στους δίσκους.
  • Για να φτιάξετε την γκανάζ, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μαλακό το μείγμα. Αφήστε την να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάλτε λίγη ποσότητα από τη μαρένγκα σε ένα μακαρόν και βάλτε από πάνω ακόμα ένα. Σερβίρετε τα με καφέ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αφράτα κουλουράκια σμυρνέικα με αλισίβα και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κρέπες που "σκοτώνουν" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε πορτοκάλι και θα τους πάρεις τα μυαλά

Share