Θρεπτικό smoothie μπανάνας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε κανέλα και θα το κάνεις όνειρο

Έτοιμο σε δευτερόλεπτα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρεπτικό smoothie μπανάνας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε κανέλα και θα το κάνεις όνειρο

Μια συγκλονιστική και άκρως δροσιστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!Φτιάξε αυτό το θρεπτικό smoothie με μπανάνα και κανέλα και θα μας θυμηθείς! Είναι όνειρο.

Παρακάτω θα βρεις και τα υλικά αλλά και τα βήματα για να το κάνεις κι εσύ σωστά.

Υλικά Συνταγής

  • 2 μπανάνες
  • 1/2 φλ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας
  • 400 ml γάλα πλήρες

Εκτέλεση

  • Για το smoothie μπανάνα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ποτήρι και το σερβίρουμε με τριμμένο πάγο.

Ρίξε μια ματιά επίσης και σε αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με ζελέ!

Μπανάνα θερμίδες, ιδιότητες και θρεπτικά συστατικά

Οι μπανάνες είναι πολύ θρεπτικές, καθώς είναι πλούσιες σε κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και φυτικές ίνες. Περιέχουν, επίσης, βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και σίδηρο. Η μπανάνα έχει μεγάλη ενεργειακή αξία (99 θερμίδες ανά 100 γρ.) και είναι ιδανική για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη, αλλά και για τους αθλητές. Η μπανάνα περιέχει μικρές ποσότητες πρωτεΐνης, αλλά δεν θεωρείται πλήρης σε πρωτεΐνες αφού δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Μια μπανάνα περιέχει πρωτεΐνες από 1,1 έως 1,66 γρ. ανάλογα με το μέγεθός της. Η μπανάνα είναι επίσης, εξαιρετική για δίαιτες με περιορισμένο αλάτι, λιπαρά και χοληστερίνη.

Πως διαλέγω καλή μπανάνα

Οι μπανάνες συλλέγονται όταν είναι άγουρες και φυλάσσονται σε υγρό περιβάλλον, ώστε να ωριμάσουν με αργό ρυθμό. Οι άγουρες μπανάνες είναι πράσινες και δεν τρώγονται. Εκείνες που είναι πράσινες μόνο στις άκρες είναι λίγο άγουρες και έχουν τραγανή υφή και δροσερή γεύση. Οι ώριμες μπανάνες είναι εντελώς κίτρινες, ενώ, καθώς το φρούτο ωριμάζει, εμφανίζονται καφέ λεκέδες στη φλούδα, η οποία στη συνέχεια γίνεται καφετιά. Όταν φτάσουν σ' αυτό το στάδιο ωρίμασης, η σάρκα της μπανάνας είναι μαλακή και γλυκιά και ενδείκνυται για πολτοποίηση. Μην αγοράζετε μπανάνες που έχουν σχισμένη φλούδα ή είναι πολύ ώριμες.

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr