Ξέχνα τις παραδοσιακές συνταγές - Φτιάξε μπακλαβά με...πορτοκάλι

Είναι κόλαση

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Ξέχνα τις παραδοσιακές συνταγές - Φτιάξε μπακλαβά με...πορτοκάλι

Ξέχνα τις παραδοσιακές συνταγές, μπορείς να φτιάξεις μπακλαβά με πορτοκάλι. Μια συνταγή που θα την φτιάξεις και θα τους τρελάνεις όλους στο σπίτι. Ζουμερή και γευστική, δεν θυμίζει σε τίποτα την συνταγή που έχεις συνηθίσει.

Εύκολη συνταγή και πεντανόστιμη λίγο διαφορετική από την δική μας παραδοσιακή συνταγή του μπακλαβά.

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ¾ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού νερό με άνθη πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο
  • 120 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 120 γρ. Καρύδια
  • 120g φουντούκια
  • 80g φιστίκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • Φύλλο ζαχαροπλαστικής
  • 125g βούτυρο, λιωμένο
  • αποξηραμένα ροδοπέταλα, για σερβίρισμα
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Δείτε ωστόσο και αυτή την κολασμένη συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι και σοκολάτα που λιώνει στο στόμα.

Εκτέλεση

  • Συνδυάστε το μέλι, με ½ φλιτζάνι νερό και ½ φλιτζάνι ζάχαρη σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή φωτιά και σιγοβράστε. μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή έως ότου το σιρόπι πήξει ελαφρώς. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε νερό πορτοκαλιού και ροδόνερο και αφήστε το στην άκρη.
  • Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλάβετε με καρύδια, φουντούκια και φιστίκια. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και το κάρδαμο και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
  • Βάλτε λίγο λάδι σε ένα ταψί 23εκ. Τοποθετήστε ένα φύλλο ζαχαροπλαστικής σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και βάλτε με λίγο βούτυρο. Συνεχίστε την επίστρωση με άλλα 3 φύλλα και βούτυρο. Διπλώστε στα μισά και τελειώστε τα άκρα για να ταιριάξετε στη βάση του ταψιού. Βάλτε το μισό μείγμα αμυγδάλου ομοιόμορφα πάνω από το φύλο. Επαναλάβετε δύο ακόμη φορές χρησιμοποιώντας 3 φύλλαo κάθε φορά, βούτυρο και το υπόλοιπο μείγμα αμυγδάλου.
  • Κόψτε σε σχήμα διαμαντιού 5εκ. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω από σιρόπι ανθισμένου πορτοκαλιού. Ψύξτε εντελώς. Πασπαλίζουμε με αποξηραμένα ροδοπέταλα για σερβίρισμα.