Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απίστευτο γλυκό ψυγείου με πραλίνα σοκολάτα και αμύγδαλα - Είναι σκέτη κόλαση

Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι

Απίστευτο γλυκό ψυγείου με πραλίνα σοκολάτα και αμύγδαλα  - Είναι σκέτη κόλαση
ΓΛΥΚΕΣ 23.05.2020 08:05
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Αυτό το γλυκό ψυγείου με πραλίνα σοκολάτα και αμύγδαλα μεταξύ άλλων υλικών, είναι απίστευτο. Για τους λάτρεις ειδικά της σοκολάτας είναι σκέτη...κόλαση. Μπορείς να το φτιάξεις και εσύ στο πι και φι.

Πάμε ωστόσο, να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση του

Συστατικά

  • 40 μπισκότα σαβουαγιάρντι (ιταλικά), περίπου 400 γραμ.
  • Μισό λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 3 συσκευασίες μόρφατ + 5-6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία τρούφα σοκολάτας 90 γρ.
  • 1 -2 κούπες αμύγδαλα με το φλούδι τους ανάλατα και καβουρντισμένα
  • 1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα 400 γρ ή 600 γρ.
  • Σιρόπι σοκολάτας έτοιμο ή σιρόπι σπιτικό, 5-6 κ.σ.
  • Λίγο κακάο για διακόσμηση

Η εκτέλεση του απίστευτου γλυκού ψυγείου με σοκολάτα και αμύγδαλα

  • Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι που θα βουτήξετε τα μπισκότα, ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο, στη φωτιά 1 με 2 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και να ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε προθεσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, βάζοντάς τα σε σακούλα. Τα χτυπάμε με ένα μπουκάλι ή ένα πλάστη, τα θέλουμε χοντροκομμένα και όχι σκόνη. Αποφεύγουμε το μούλτι ή μπλέντερ.
  • Βάζουμε ανοικτό το βαζάκι της πραλίνας στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλότερη βαθμίδα (εμένα 270 βαθμούς) και το ζεσταίνουμε να αραιώσει για ΄1 λεπτό. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα κατσαρολάκι και να το λιώσετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει παχύρευστο αλλά να τρέχει από το κουτάλι.
  • Βάζουμε εν τω μεταξύ τις μόρφατ να χτυπιούνται στο μίξερ περίπου 10 λεπτά , προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα το χτύπημα,(κρύες από το ψυγείο που θα τις έχετε αφήσει από το προηγούμενο βράδυ ή μέρα).

Συναρμολόγηση:

  • Παίρνουμε το μεγάλο πυρέξ και βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι σοκολάτας και αμέσως τα στρώνουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε μια στρώση , πάνω ραντίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, αμύγδαλα, σιρόπι σοκολάτας και τρούφα.
  • Απλώνουμε τη μισή σαντιγί και επάνω βάζουμε ένα 2ο στρώμα μπισκότων βουτηγμένων στο σιρόπι σοκολάτας.
  • Πάνω από τα μπισκότα ξανά πραλίνα, τρούφα, την υπόλοιπη σαντιγί που τη στρώνουμε όμορφα. Τέλος πάνω στη σαντιγί ραντίζουμε 1-2 κ.σ. σκόνη κακάο, αμύγδαλα, τρούφα και σιρόπι σοκολάτας.
  • Το αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει στο ψυγείο και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, τότε θα «τρελαθείς» και με αυτό το γλυκό ψυγείου που έχει μέσα μόνο κακάο και μαύρη σοκολάτα. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Είναι σκέτη κόλαση αυτό το απίστευτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα γάλακτος

Είναι σκέτη απόλαυση αυτή η συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου, με σοκολάτα γάλακτος, γάλα και μπισκότα. Είναι ειδικά για τους λάτρης της σοκολάτας, που δεν μπορούν να της αντισταθούν. Ενώ θα την λατρέψουν και τα παιδιά.

Πάμε ωστόσο, να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί.

Υλικά

  • 1.200 ml γάλα
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ κακάο
  • 150 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 ml γάλα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και το κακάο σε μία κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες. Το σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί. Αν θέλουμε το στολίζουμε με σαντιγί, κακάο και κάποιο μπισκότο. Έτοιμο! Καλή επιτυχία!

Ωστόσο, φτιάξτε και την συνταγή για φανταστική λαμπροκουλούρα τσουρέκι με πραλίνα σοκολάτας και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Στολίστε την με κόκκινα αυγά και σερβίρετέ την παραδοσιακά στο τραπέζι της Ανάστασης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Όνειρο το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ξύσμα από λεμόνι και δυόσμο - Θα πάθετε σοκ!

Θα μείνεις με το... κουτάλι στο χέρι με το "ξεμαλλιασμένο" γλυκό ψυγείου με αβγά και βούτυρο

Share