Εύκολο γλυκό ψυγείου σε σοκολατένιο μπολάκι - «Λιώνει» στο στόμα

Κόλαση

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Εύκολο γλυκό ψυγείου σε σοκολατένιο μπολάκι - «Λιώνει» στο στόμα

Εύκολο γλυκό ψυγείου σε σοκολατένιο μπολάκι που «λιώνει» στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Είναι απλά υλικά... αυτά τα υλικά πού έχουμε πάντα στη κουζίνα μάς και θα το φτιάξεις γρήγορα και πολύ εύκολα.

Υλικά

  • 250 γραμ (2 πλακες) κουβερτούρα για τα μπολάκια
  • 1 σακουλάκι σαντιγί έτοιμη
  • 200 ml γάλα (για την σαντιγί)
  • 10 μεγάλες φράουλες
  • 6-8 κυπελλάκια αλουμινένια για cupcakes μιας χρήσης

Για την γκαναζ

  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 γραμ. Κουβερτούρα

Έχουμε ωστόσο και μοναδική συνταγή με αυτό το κέικ σοκολάτας! Φτιάξε το και θα μας θυμηθείς!

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε λιώνοντας σε Μπεν Μαρί η στο μικροκυμάτων τα 250 γραμ. κουβερτούρα
  • Αλείφουμε με πινέλο τα κυπελλάκια ένα λεπτό στρώμα από την λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.
  • Επαναλαμβάνουμε το πρώτο στάδιο περνώντας τα μπολάκια μας άλλο ένα στρώμα σοκολάτας πιο παχύ και βάζουμε πάλι στο ψυγείο. Την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα την κρατάμε σκεπασμένη εκτός ψυγείου.
  • Κόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάζει, Όχι να βράσει. Έπειτα περιχύνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο κ περιμένουμε 3 λεπτά.
  • Με ένα σύρμα ομογενοποιουμε φτιάχνοντας την γκαναζ και την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε την σαντιγί και την βάζουμε ψυγείο.
  • Συναρμολογηση: αφαιρούμε με προσοχή τα αλουμινένια μπολακια από τα σοκολατένια και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο.
  • Στην βάση βάζουμε μια ολόκληρη καθαρισμένη και σκουπισμένη φράουλα και γεμίζουμε το μισό μπολάκι με σαντιγί.
  • Προσθέτουμε κουταλιές από την γκαναζ μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του σοκολατενιου μπωλ.
  • Τέλος καλύπτουμε με μια σπάτουλα τον πάτο με λίγη από την λιωμένη αρχική σοκολάτα που έχουμε κρατήσει ώστε να κλείσει το μπωλ. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
  • Έτσι σερβίρεται και σαν μπολ αλλά και ανάποδα σαν κουτάκι...

Ωστοσο αν δεν θες γλυκό ψυγείου σε μπολάκι σοκολάτα δες αυτό το μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα, κρέμα και μπανάνες, τόσο νόστιμο που θα εξαφανιστεί από μικρούς και μεγάλους στο πι και φι, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι σκέτη κόλαση.

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 9 μερίδες και θα είναι έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά. Μπορεί να την φτιάξει και ένας αρχάριος σε θέματα μαγειρικής.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για το μπισκοτογλυκό

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα, χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
    Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.