Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου - Λιώνει στο στόμα

Έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου - Λιώνει στο στόμα

Ψάχνεις το πιο τέλειο και εύκολο γλυκό στον κόσμο; Σου βρήκαμε αυτή την μηλόπιτα που λιώνει στο στόμα και είναι έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά.

Θα την λατρέψεις τόσο εσύ όσο και οι αγαπημένοι σου.

Υλικά

  • 3-4 μήλα
  • 4 αυγά
  • Μισό πακέτο μαλακό βούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 γιαούρτι της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και με γεύσεις )
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια αλεύρι

Η εκτέλεση της πιο εύκολης μηλοπιτας του κόσμου

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη μηλόπιτα είναι πολύ εύκολος. Για αρχή, πλύνε καλά και καθάρισε τα μήλα από κουκούτσια και φλούδες. Κόψε τα σε φέτες και άφησε τα στην άκρη για να συνεχίσουμε με την υπόλοιπη διαδικασία.

Πάρε τα 3 από τα 4 καθαρισμένα μήλα, και τρίψε με τον τρίφτη σε ένα μπολ. Σούρωσε τα καλά πιέζοντας τα με τα χέρια σου για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Άφησε τα στην άκρη και πάμε να αρχίσουμε το κέικ μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτύπησε τα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σπάσε μέσα ένα ένα τα αυγά και ανακάτευε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα και ανακάτεψε απαλά.

Μετά ρίξε το γιαούρτι , τα μήλα που έχεις τρίψει και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Τέλος, βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε πάνω του το τελευταίο μήλο που μας έχει μείνει σε φέτες. Ρίξε από πάνω τη ζύμη και άπλωσε τη με μία σπάτουλα.

Ψήσε το κέικ μας για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Η αφράτη μηλόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Αναποδογύρισε τη σε μία μεγάλη πιατέλα και έτοιμη.

Και δες κι αυτή την συνταγή για το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου!

Ανάποδη μηλόπιτα με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

μηλόπιτα ανάποδη Μπαρμπαρίγου

Η πιο ωραία μηλόπιτα που έχεις δοκιμάσει είναι αυτή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Εύκολη, αναποδογυριστή με καραμελωμένα μήλα και ελάχιστη κανέλα, αφράτη και θεϊκή. Φτιάξε την τώρα και θα μας θυμηθείς.

Την συνταγή εννοείται πως την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, η εκτέλεση καθώς και τα μυστικά για να φτιάχνεις πάντα την τέλεια μηλόπιτα.

Υλικά Συνταγής

Για το κέικ μήλου

  • 200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 2 μήλα κομμένα σε καρέ
  • 2-3 κ.σ κονιάκ
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα

Για το ταψί

  • 100 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμ. καστανή ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
  • 3 μήλα ανάμεικτα (πράσινα και κόκκινα)
  • 1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
  • λιγο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Αυτή η ανάποδη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα, είναι εύκολη και αφράτη και η ζύμη της γεμάτη με κομμάτια φρούτου.
  • Για την αναποδογυριστή μηλόπιτα, θα χρησιμοποιήσουμε µια μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30-32 εκατοστά. Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με το μαλακό βούτυρο.Τσαλακώνουμε το αντικολλητικό χαρτί, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στη βουτυρωμένη φόρμα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο από τα 100 γραμ. όλο το αντικολλητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού, που θα στήσουμε τη μηλόπιτα, µε την καστανή ζάχαρη.
  • Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα μήλα στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, και αφήνουμε τη φλούδα. Ξεκινάμε να καλύψουμε όλη τη βάση της φόρμας, με φέτες μήλου, στρώνοντας κυκλικά, φέτες κόκκινου και πράσινου µήλου εναλλάξ.
  • Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, τη στρωμένη με τα μήλα φόρμα και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη της μηλόπιτας.
  • Σε ένα μπολ, κόβουμε τα μήλα σε μικρά καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα, και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα στους 180 °C.
  • Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5-6 λεπτά, να αφρατέψει και να κρεμώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Λίγο λίγο και εναλλάξ, προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. Αρχίζοντας και τελειώνοντας πάντα με αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες και το καρύδι.
  • Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μείγμα να μπουν μέσα τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη στρωμένη με μήλα φόρμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  • Δεν βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αν δεν ελέγξουμε πρώτα το εσωτερικό του με μία οδοντογλυφίδα, και δούμε ότι ψήθηκε.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα, όσο ακόμα είναι ζεστή και τρέχει η καραμέλα. Αφαιρούμε το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει και αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.
  • Εάν ψήσετε σε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και ψήστε στη μεσαία σχάρα.