Απίστευτο το cheesecake με ανθότυρο και λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τρομερή συνταγή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Απίστευτο το cheesecake με ανθότυρο και λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αυτή η συνταγή για cheescake με ανθότυρο και λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι απλά απίστευτη και πρέπει σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις. Μόλις το σερβίρεις στο κυριακάτικο τραπέζι, θα τους ξετρελάνεις όλους στην οικογένειά σου.

Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσιζκέικ με ανθότυρο, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις και αυτή όπως και την καροτόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού. Δες εδώ την συνταγή και θα πάθεις πλάκα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το cheescake με ανθότυρο και λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

cheesecake με ανθότυρο και λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

  • γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

Δοκίμασε και το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Tres leches cake: Αυτό είναι το πιο διάσημο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την κεντρική και νότια Αμερική που αγαπιέται πολύ από τους Ισπανόφωνους όλου του κόσμου και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει την συνταγή.

Στην ουσία tres leches σημαίνει τρία γάλατα, τα οποία αποτελούν το πλούσιο σιρόπι του κέικ. Εντυπωσιακό ιδιαίτερο και σιροπιαστό λευκό κέικ με φράουλες που θα σας πάρει το μυαλό.

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 125 γραμ. Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μικρο λεμόνι (ακέρωτο)

Για το σιρόπι

  • 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light

Για το γαρνίρισμα

  • 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. μικρές φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
  • λίγο κακάο για πασπάλισμα