Κέικ πορτοκάλι με λίγες θερμίδες - Από την κουζίνα της γιαγιάς

Έχει και ελάχιστα υλικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κέικ πορτοκάλι με λίγες θερμίδες - Από την κουζίνα της γιαγιάς

Μπορεί να είναι μια από τις πιο απίστευτες συνταγές που ξεθάψαμε από... την κουζίνα της γιαγιάς! Φτιάξε κι εσύ τώρα απίστευτο κέικ πορτοκάλι με λίγες θερμίδες!

Παρακάτω θα δεις ακριβώς τι βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις το πιο νόστιμο αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών (από βιολογικά και ακέρωτα πορτοκάλια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30cm, ή σε μεγάλη φόρμα κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.

Δες εδώ και το πιο τέλειο λεμονογλυκό ψυγείου για τώρα το καλοκαίρι!

Κέικ πορτοκάλι από την Βέφα Αλεξιάδου - Θα τους στείλεις όλους αδιάβαστους

συνταγές για διαιτητικό κέικ πορτοκάλι

Η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που σας παραθέτουμε για το πως να φτιάξετε κέικ πορτοκάλι είναι με κάποιες παραλλαγές. Είναι ένα πολύ γευστικό, αρωματικό και ελαφρύ κέικ που διατηρείται έτσι για αρκετές ημέρες και το μόνο σίγουρο είναι πως... θα στείλετε αδιάβαστους όλους όσους το δοκιμάσουν, από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω. Τι υλικά θα χρειαστείτε και πως θα την επιτύχετε βήμα προς βήμα.

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 5 αυγά
  • 2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.
  • Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.
  • Ανακατεύοντας το μείγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).