Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γλυκό ψυγείου κόλαση με σοκολάτα και λικέρ καφέ - Ονειρική συνταγή

Είναι απίστευτο

Γλυκό ψυγείου κόλαση με σοκολάτα και λικέρ καφέ - Ονειρική συνταγή
ΓΛΥΚΕΣ 03.07.2020 13:03
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Είναι κόλαση αυτό το γλυκό ψυγείου. Θα σε ξετρελάνουν οι γεύσεις της σοκολάτας και του λικέρ καφέ που έχει ανάμεσα σε άλλες μέσα. Η συνταγή είναι απίστευτη.

Αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και λικέρ καφέ

Υλικά

  • 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 πλάκες (375 γρ.) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 συσκευασία (10 γρ.) Ζελατίνη σε Φύλλα ΠΩΤΗΣ
  • 50 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 2-3 κουτ. σούπας λικέρ καφέ (προαιρετικά) ή έτοιμο στιγμιαίο καφέ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

  • Λιώνετε σε μπεν μαρί την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Μουλιάζετε με 2 κουταλιές της σούπας νερό τη Ζελατίνη σε Φύλλα ΓΙΩΤΗΣ και την διαλύετε σε λίγο ζεστό γάλα.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τη μισή ζάχαρη άχνη μαζί με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
  • Ανακατεύετε τα δύο μίγματα μαζί με την λιωμένη κουβερτούρα και τη διαλυμένη ζελατίνη.
  • Κόβετε τις Βάσεις για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ σε παραλληλόγραμμες λωρίδες 10*20 εκατοστά.
  • Ακουμπάτε την πρώτη βάση για τούρτα σε φόρμα του κέικ παραλληλόγραμμη.
  • Καταβρέχετε με λίγο λικέρ καφέ ή με λίγο έτοιμο στιγμιαίο καφέ και απλώνετε το 1/3 της κρέμας.
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες βάσεις και καλύπτεται τα πλαϊνά με την κρέμα.
  • Πασπαλίζετε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο να παγώσει.
  • Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Επίσης, δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου νηστίσιμη μερέντα εύκολα και γρήγορα!

Θεϊκό μπισκοτογλυκό ψυγείου - κόλαση με καφέ, ζάχαρη άχνη και σιρόπι σοκολάτας

Αυτό το θεϊκό μπισκοτογλυκό ψυγείου θα γίνει το αγαπημένο σου για φέτος το καλοκαίρι! Έχει ελάχιστη ζάχαρη άχνη, σιρόπι σοκολάτας και καφέ!

Είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. custard ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5 κ.σούπας ζάχαρη
  • 250 γρ. nutella
  • για πασπάλισμα ζάχαρη άχνη και σκόνη καφέ
  • για το σερβίρισμα σιρόπι σοκολάτας

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Παίρνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20Χ20 περίπου.
  • Καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας τα 2/3 γάλατος μαζί με την ζάχαρη σε κατσαρόλα να κάψει.
  • Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα την custard και προσθέτουμε στην κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει.
  • Αποσύρουμε και ρίχνουμε τη νουτέλα.Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με μια στρώση μπισκότα ακόμη.
  • Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μπισκότα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά και να παγώσει η κρέμα.
  • Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη,λίγο καφέ και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.

Κι αν γενικά τρελαίνεσαι για γλυκά ψυγείου δοκίμασε κι αυτό που είναι το... καλύτερο σε όλο τον πλανήτη και το πιο εύκολο!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σπιτικά και λαχταριστά burger από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και ντομάτα

Στριφτή σιροπιαστή κολοκυθόπιτα με ζάχαρη - Σαν αυτή που φτιάχνει η γιαγιά

Share