Σπιτικό παγωτό βανίλια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Συνταγή χωρίς αυγά

Φτιάξτο εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σπιτικό παγωτό βανίλια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Συνταγή χωρίς αυγά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά που εύκολο και γρήγορο με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση βανίλιας. Μπορεί να γίνει με ή χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς... αυγά.

Αυτή είναι η συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλια ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά, σκίζοντας τη βανίλια στα δυο.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια σκισμένη στα δύο, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή σε κανάτα και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας.
  • Παγώνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, να γίνει δροσερό. Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλια, καθαρίζουμε από πάνω όλο τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
  • Για να φτιάξουμε το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
    Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό και φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Όσο πιο πολλές φορές ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, χτύπημα -πάγωμα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό βανίλια.

Θα σε κάνει να... "σπάσεις" τη δίαιτα του το θεϊκό γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με ολόκληρα μπισκότα Oreo.

Θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε μπισκότα πορτοκαλιού και θα την απογειώσεις

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παγωτό

Θες να μαγειρέψεις το απόλυτο γλυκό; Μην αγχώνεσαι, γιατί σου έχουμε θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Βάλε μπισκότα πορτοκαλιού και θα την απογειώσεις στο λεπτό!

Μια εύκολη τούρτα μωσαϊκό με σπιτικό παγωτό, που βρήκαμε στο argiro.gr. Η πιο μαμαδίστικη γεύση σε γλυκό. Μωσαϊκό σοκολάτα με αφράτο κλασικό σπιτικό παγωτό που θα λατρέψουν σίγουρα όλοι.

Θα σου προτείναμε ωστόσο να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε κι αυτή τη συνταγή, με παραδοσιακό παστέλι και λεμόνι. Δείτε τη συνταγή εδώ και θα τους αφήσετε όλους άφωνους με τις τακτικές σας.

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 125 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 200 γραμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για το παγωτό

  • 250 γραμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γραμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ εκχύλισμα βανιίας)
  • 100 γραμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για τη γαρνιτούρα

  • 100 γραμ. φουντούκια ψημένα
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για την τούρτα παγωτό με μωσαϊκό, φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. (μεγάλη). Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Για το παγωτό

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1′. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4′ μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο λίγο σταδιακά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Λίγο λίγο σταδιακά ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ. Δυναμώνουμε ξανά το μίξερ

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄- 3΄ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει η ρευστή κρέμα για το σπιτικό παγωτό. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1 ώρα ή έως ότου αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται στα τοιχώματα του μπολ. Ξαναχτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει σχεδόν διπλάσιο σε όγκο.

Τέλος, προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα. Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί

Για να σερβίρουμε

Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.