Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η πιο γρήγορη μπουγάτσα με σφολιάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε μπόλικη κανέλα

Η πιο εύκολη που έχεις φτιάξει

Η πιο γρήγορη μπουγάτσα με σφολιάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε μπόλικη κανέλα
ΓΛΥΚΕΣ 11.07.2020 16:54
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Η πιο γρήγορη και εύκολη μπουγάτσα με σφολιάτα, με χίλια φύλλα τραγανά να λιώνουν στο στόμα έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Βάλτε μπόλικη κανέλα για να γίνει πιο λαχταριστή.

Αφιερώστε 5 λεπτά για να φτιάξετε τις ωραιότερες ατομικές μπουγάτσες, ψήστε και απολαύστε τις ζεστές

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο και κρύο)
  • άχνη ζάχαρη ή κρυσταλική
  • κανέλα
  • λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για να γίνει τέλεια και τραγανή αυτή η εύκολη μπουγάτσα με σφολιάτα, το φύλλο σφολιάτας πρέπει να είναι κρύο ώστε να δουλεύεται σωστά.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Παίρνουμε το 1 φύλλο, αλείφουμε παντού σε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο, κρύο βούτυρο. Αρχίζουμε και τυλίγουμε (κατά μήκος της μικρής πλευράς) σε σφιχτό ρολό. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με το βούτυρο. Ακουμπάμε το έτοιμο ρολό σφολιάτας, πάνω στο δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε το τύλιγμα του ρολού, ώστε να μεγαλώσει το πάχος του.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20′ ώστε να παγώσει καλά και να σφίξει. Το βγάζουμε σφιχτό και κρύο πάνω στον πάγκο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1-2 εκατ. περίπου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
  • Πιάνουμε 1-1 φέτα σπιράλ στην παλάμη μας. Πιέζουμε με τον αντίχειρα το κέντρο ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα σαν χωνί. Ταυτόχρονα ανοίγουν όλες οι διπλές της σφολιάτας. Ελαφρά πιέζουμε το χωνί σφολιάτας στη μέση ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο από σπιράλ ζύμης. Ακουμπάμε στη λαμαρίνα. Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα. Αλείφουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε την επιφάνειά τους.
  • Ψήνουμε για 10′ στους 200 βαθμούς C, χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να φουσκώσουν-ανοίξουν οι στρώσεις σφολιάτας.
  • Πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη ή περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Απολαύστε τες ζεστές.

Κι αν θες ένα ακόμη ωραίο γλυκό, φτιάξε αυτή την απλή μα υπέροχη μηλόπιτα!

Μπουγάτσα με λιωμένη σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αφράτη μπουγάτσα με λιωμένη ζεστή σοκολάτα να ρέει. Είναι απλά όνειρο η γεύση της.

Αυτό το όνειρο μας το έκανε πραγματικότητα σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην εκπομπή της Φαίη Σκορδά.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί πως να φτιάξεις μόνη σου σπίτι αυτή την σοκολατένια απόλαυση εύκολα και γρήγορα:

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σπιτικό παγωτό βανίλια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Συνταγή χωρίς αυγά

Θα σε κάνει να... "σπάσεις" τη δίαιτα του το θεϊκό γλυκό ψυγείου με ολόκληρα μπισκότα Oreo

Share