Πειρασμός τα γλυκά μπισκοτάκια με καραμέλα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα - Σε 5 λεπτά μόνο

Θα τα φτιάχνεις κάθε μέρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πειρασμός τα γλυκά μπισκοτάκια με καραμέλα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα - Σε 5 λεπτά μόνο

Αυτά τα γλυκά μπισκοτάκια με καραμέλα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα γίνουν τα αγαπημένα σου για φέτος το καλοκαίρι! Είναι σκέτος πειρασμός και είναι έτοιμα σε 5 λεπτά!

Όλοι έχουμε δοκιμάσει τις σοκολάτες που μέσα τους έχουν και μπισκότο και παχιά στρώση καραμέλας. Αυτή τη γεύση λοιπόν έχουν τα μπισκότα αυτά.

Υλικά Συνταγής

Για τα μπισκότα

  • 1 1/2 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

Για την καραμέλα γάλακτος

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ 3/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο (κατά προτίμηση) ταψάκι περίπου 22 ή 24 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε όπως τη βάση του τσιζ κέικ, να γίνει μία βάση μπισκότου. Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.

Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄. Κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.

Κι αν θέλετε μια εύκολη αλμυρή συνταγή αυτή η πίτα, πάλι από τα χεράκια της Αργυρώς, με κολοκύθια θα σε ξετρελάνει

Για γρήγορη απόλαυση: Μπισκότα που "ξεχειλίζουν" σοκολάτα μόνο με τρία υλικά!

εύκολα και γρήγορα μπισκότα σοκολάτας

Μια απλή, εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε εύκολο και γρήγορα αυτά τα μπισκοτάκια εσείς με το καφεδάκι σας ή το αφέψημά σας και τα παιδιά με το γάλα τους.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. Nutella
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνετε και τα 3 υλικά (Nutella, αυγό, αλεύρι), τα ανακατεύετε αρχικά με σύρμα και μετά τα ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.

Πλάθετε 12 μπισκότα, τα πιέζετε ελαφρώς να λεπτύνουν και φαρδύνουν και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 8-10 λ. Προαιρετικά τα περιχύνετε με λίγη επιπλέον Nutella και τα σερβίρετε.