«Κολασμένο» γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τσιζκέικ με λεμόνι

Δοκίμασέ το και θα σου πάρει το μυαλό!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Κολασμένο» γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τσιζκέικ με λεμόνι

Σας βρήκαμε την ιδανική συνταγή για να φτιάξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα που γιορτάζουν με απλά υλικά! Αυτό το γλυκό ψυγείου που φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά «κολασμένο» και πρόκειται για το πιο γευστικό τσιζκέικ με λεμόνι!

Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσιζκέικ με ανθότυρο, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτά τα υπέροχα τραγανά τρίγωνα.

τσιζκέικ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το «κολασμένο» γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

  • γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

Argiro.gr

Θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν ακόμα ψάχνεις μία συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ και σοκολάτα που «λιώνει» στο στόμα. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι σίγουρο πως θα σε ξετρελάνει!

Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχω εύκολη και φανταστική συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες! Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις όπως και αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τη θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

Υλικά

  • 1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)

Για την κρέμα βανίλια

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ¼ φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 2 ½ φλ. τρούφα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πάστα ψυγείου, σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση. Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
  • Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
  • Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.