Τάρτα από γλυκοπατάτα με κανέλα - Εύκολο και... διαφορετικό φθινοπωρινό γλυκό

Με λίγα μόνο υλικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τάρτα από γλυκοπατάτα με κανέλα - Εύκολο και... διαφορετικό φθινοπωρινό γλυκό

Ψάχνεις ένα φανταστικό, διαφορετικό και μοναδικό φθινοπωρινό γλυκό; Αυτή η τάρτα με γλυκοπατάτα και κανέλα θα γίνει η αγαπημένη σου λιχουδιά!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα!

Υλικά

  • Μισό κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες.
  • 4 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα κρέμα για ζαχαροπλαστική
  • 3 αυγά , 2 κρόκους
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέρμπον
  • εκχύλισμα βανίλιας (1 κουταλιά της σούπας)
  • 1 έτοιμο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Ρυθμίστε το φούρνο στη μεσαίο θέση στους 200 βαθμούς. Βάλτε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και άφησέ τες για 40 έως 50 λεπτά. Μετά μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 350 βαθμούς.

Λιώσε το βούτυρο με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο στο φούρνο μικροκυμάτων, 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Βάλε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν για περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα καρυκεύματα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και τους κρόκους, το μέλι, μπέρμπον, και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά.

Άπλωσε το μείγμα στο φύλλο κρούστας. Ψήσε στις αντιστάσεις στου 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Κι αν έχεις εθισμό με την σοκολάτα μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτά τα εύκολα παστάκια κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Εύκολα ρολάκια κανέλας με μαύρη ζάχαρη - Το πιο τέλειο φθινοπωρινό γλυκό

Υλικά

  • Ζύμη μπριος για ρολάκια κανέλας
  • 2 μέτρια μήλα, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. κανέλα
  • 1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
  • μερικά καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει καφέ χρώμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν ξεκινήσει να παίρνει καφέ χρώμα, αποσύρουμε από την φωτιά. Κατόπιν, σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνουμε τη ζύμη μπριός σε λαμαρίνα και αλείφουμε την επιφάνειά της με το μείγμα μαύρη ζάχαρης και από πάνω ρίχνουμε βροχηδόν τα μήλα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και με μαχαίρι κόβουμε χοντρές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες την μία δίπλα στην άλλη, φροντίζοντας να ακουμπούν μεταξύ τους, σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα καρύδια πεκάν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.