Το απόλυτο πολίτικο γλυκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - «Λιώνει» στο στόμα

Μοναδική συνταγή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το απόλυτο πολίτικο γλυκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - «Λιώνει» στο στόμα

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς σου βρήκαμε την καλύτερη συνταγή που έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το απόλυτο πολίτικο γλυκό ψυγείου. Το κανταΐφι αυτό με κρέμα, είναι τόσο ζουμερό και νόστιμο που από την πρώτη κιόλας μπουκιά «λιώνει» στο στόμα.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το πεντανόστιμο σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα. Δες εδώ τη συνταγή!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το πολίτικο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 350 γραµ. φύλλο κανταΐφι
  • 200 γραµ. αιγοπρόβειο βούτυρο λιωμένο (βούτυρο που βρίσκεται σε βάζα στο σούπερ μάρκετ)
  • λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ωμή ψίχα)

Για το σιρόπι

  • 500 γραµ. ζάχαρη
  • 350 γραµ. νερό
  • χυμό από 1/2 μικρό λεμόνι
  • 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού
  • 1 κομμάτι ξύλου κανέλας

Για την κρέμα

  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι βανίλια (ή 1 βανίλια)
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 20 γραμ. κορν φλάουρ
  • 20 γραµ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γραµ. βούτυρο
  • 2 πρέζες τριμμένη μαστίχα προαιρετικά

Κανταΐφι με κρέμα

Εκτέλεση

  • Για το κανταΐφι με κρέμα, πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για τη γέμιση ώστε να κρυώσει τελείως για να γεμίσουμε τα κανταΐφια.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα µε την κρέµα.
  • Χαράζουµε το µπαστουνάκι βανίλιας και το προσθέτουμε στο γάλα (για περισσότερο άρωµα, θα το αφαιρέσουµε µόλις βράσει η κρέµα).
  • Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά τα υλικά µε το σύρµα.
  • Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέμα, τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα με σύρμα.
  • Ξαναβάζουµε την κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5-6΄, µέχρι να δέσει και να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τη µεταφέρουµε σε ανοιχτό µπολ και την καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της, µεµβράνη που εφάπτεται. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου, τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.
  • Αφρατεύουμε την κρύα κρέμα με μίξερ χειρός πριν γεμίσουμε τα κανταΐφια.
  • Πάμε να ετοιμάσουμε το κανταΐφι για την γέμιση. Ανοίγουμε το φύλλο και το αφρατεύουμε με τα δάχτυλα. Πρέπει να χωριστεί κάθε ίνα και να μην υπάρχουν κολλημένα κομμάτια μεταξύ τους.
  • Χωρίζουμε νοητά το φύλλο σε 8 ίσα μέρη για να φτιάξουμε 8 ατομικά κομμάτια γλυκό κανταΐφι με κρέμα.
  • Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο πεταχτά το φύλλο.

Τιραμισού με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που «λιώνει» στο στόμα

Σήμερα και είναι η τέλεια μέρα για να φτιάξετε το πιο λαχταριστό τιραμισού με μπισκότα, μία από τις πιο κλασικές και νόστιμες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Ήδη από την πρώτη μπουκιά, το γλυκό αυτό «λιώνει» στο στόμα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το τιραμισού με μπισκότα

Υλικά:

  • 3 συσκευασίες (460 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • 5 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1½ φλ. γάλα κρύο ( ή δυνατό καφέ)
  • 1/4 φλ. λικέρ καφε (προαιρετικά)
  • 1 συσκευασία (180 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας (αλεσμένα)

Εκτέλεση:

  • Για το τιραμισού με μπισκότα, βάζουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ταχτικά με σύρμα, για 10΄περίπου, μέχρι να γίνει μια αφράτη ανοιχτόχρωμη βελούδινη κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής η ένδειξη να λέει 60 βαθμούς C. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και τα μυστικά για τη σωστή παστερίωση των αυγών εδώ.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και να πυκνώσει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, από το χτύπημα. Απαλά προσθέτουμε την κρύα κρέμα στην κρεμά αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα.
    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ (προαιρετικά).
  • Αν από το τιραμισού θα φάνε και παιδιά, παραλείπουμε τον καφέ και το λικέρ και βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ ή στο γάλα. Προσοχή,δεν τα μουλιάζουμε, απλώς τα βουτάμε. Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Κάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με αλεσμένο μπισκότο.

Τιραμισού με μπισκότα