Για όσους προσέχουν το κορμί τους: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σούπερ γεύση αλλά καθόλου ζάχαρη

Η πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Για όσους προσέχουν το κορμί τους: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σούπερ γεύση αλλά καθόλου ζάχαρη

Να κόψω γλυκό; θα ρωτάς τους καλεσμένους σου και θα φωνάζουν ομόφωνα "ΝΑΙ" με το που δοκιμάσουν έστω και μια φορά αυτό το σούπερ μπισκοτογλυκό ψυγείου. Έχει ελάχιστα υλικά κι αυτό που το κάνει μοναδικό είναι πως ενώ η γεύση του είναι σούπερ ουάου οι θερμίδες του είναι λιγότερες αφού η ζάχαρη δεν εντάσσεται στα υλικά που πρέπει να έχεις για να το δημιουργήσεις.

Μπορεί τα παγωτά αυτή την εποχή να έχουν την τιμητική τους (δείτε εδώ το καλύτερο παγωτατζίδικο στην Αθήνα) αλλά αυτό το γλυκό θα σε κάνει να παραμιλάς.

Πως να φτιάξεις το τέλειο μπισκοτογλυκό

  • 200 γρ σοκολάτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 300 γρ πτι μπερ με σοκολάτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή μας, λιώνοντας την σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί.
  • Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Στην πορεία, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Κατόπιν, ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα μας.
  • Συνεχίζουμε και καλύπτουμε τον πάτο από ένα ταψί (28×20 εκ) με σοκολατένια μπισκότα. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε ξανά με μπισκότα.
  • Έπειτα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αν θέλουμε, προαιρετικά, μπορούμε να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 50 γρ άχνη ζάχαρη και 2 βανίλιες.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Extra tip: Θέλει λίγη υπομονή το γλυκό ψυγείου. Βλέπεις συνήθως οι συνταγές -αναλόγως και το γλυκό- είναι γρήγορες στην παρασκευή τους κι έπειτα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν για να τις σερβίρεις. Όσο περισσότερο μείνει το γλυκό στο ψυγείο, τόσο πιο πηχτό θα είναι και θα μπορείς να το σερβίρεις πιο εύκολα σε κομμάτια ή μερίδες. Ιδανικά το φτιάχνεις την προηγούμενη, το φυλάς στην κατάψυξη ή στο ψυγείο (ό,τι ζητά η συνταγή) και το σερβίρεις την επόμενη.

ΠΗΓΗ www.xrysessyntages.gr