ΣΚΑΙ: Εξωπραγματικά νούμερα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας! Πόσο έφτασε σε τηλεθέαση;

Χτύπησε "κόκκινο"!

ΣΚΑΙ: Εξωπραγματικά νούμερα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας! Πόσο έφτασε σε τηλεθέαση;

Εξωπραγματικά νούμερα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΙ! Δεν φαντάζεστε πόσο έφτασε σε τηλεθέαση!

Εχθές μία εφ’ όλης της ύλης μαραθώνια συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κανάλι του Σκάι. Με αυτό τον τρόπο έσπασε και το εμπάργκο που είχε ξεκινήσει αμέσως μετά την μεγάλη φωτιά στο μάτι.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για όλους και για όλα και είναι αλήθεια ότι έκανε πραγματικά εκπληκτικά νούμερα. Έφτασε το κανάλι και το δελτίο ειδήσεων στο νούμερο ρεκόρ 41,9. Σχεδόν 1 εκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν την συγκεκριμένη συνέντευξη.

Η συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ: Οι απαντήσεις για την οικονομία, την ήττα στις ευρωεκλογές και τον ποινικό κώδικα

Σπάζοντας το εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι στις 25 Ιουλίου του 2018, δύο 24ωρα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε και μίλησε για όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν τους τελευταίους 12 μήνες την επικαιρότητα: από τη διαχείριση της καταστροφής και την ήττα στις ευρωεκλογές, μέχρι τη φωτογραφία σε κότερο και τις αλλαγές στην δικαστική εξουσία και τον ποινικό κώδικα.

Οικονομία

«Σήμερα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σταμάτησαν να μπαίνουν λουκέτα, έχουμε 6,3 δισ. από ξένες άμεσες επενδύσεις» -«Το 83% των φόρων επιβλήθηκε με το 1ο και το 2ο Μνημόνιο. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μεσαία τάξη έχασε ετησίως 5.300 ευρώ από το εισόδημά της από το 2010 έως το 2015. Από το 2015 έως το τέλος του 2017, υπάρχει επιστροφή 680 ευρώ ετησίως στο μεσαίο εισόδημα» -«Η Ελλάδα το 2015 ήταν μια χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Ήταν ηθική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να μην αφήσουμε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να περιθωριοποιηθεί. Το ΔΝΤ ήθελε το μοντέλο της εξαθλίωσης και το αποτρέψαμε», είπε ο πρωθυπουργός -«Σήμερα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σταμάτησαν να μπαίνουν λουκέτα, έχουμε 6,3 δισ. από ξένες άμεσες επενδύσεις. Σήμερα ανοίγουν ξανά επιχειρήσεις, στον τουρισμό ανοίγουν παντού ξενοδοχεία» -«Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισεκατομμύριο ευρώ και το 2014 ήταν στα 178 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισεκατομμύρια»

-«Η Ελλάδα το 2015 ήταν μια χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Ήταν ηθική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να μην αφήσουμε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να περιθωριοποιηθεί. Το ΔΝΤ ήθελε το μοντέλο της εξαθλίωσης και το αποτρέψαμε», είπε ο πρωθυπουργός -«Σήμερα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σταμάτησαν να μπαίνουν λουκέτα, έχουμε 6,3 δισ. από ξένες άμεσες επενδύσεις. Σήμερα ανοίγουν ξανά επιχειρήσεις, στον τουρισμό ανοίγουν παντού ξενοδοχεία» -«Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισεκατομμύριο ευρώ και το 2014 ήταν στα 178 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισεκατομμύρια» Για την ήττα στις ευρωεκλογές -Εκφράστηκε «η δυσαρέσκεια και η κόπωση του εκλογικού κόμματος» -«Ήταν μία διαφορά που δεν είχαμε εκτιμήσει» -«Οφείλεται στο ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τα Μνημόνια όσο αναίμακτα και όσο γρήγορα προσδοκούσε» -Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει «πολύ δύσκολα» 4μισι χρόνια, αλλά παρά την δυσαρέσκεια και την κόπωση λάβαμε το 24% -Τα αποτελέσματα αυτά κατατάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ «στα ισχυρότερα κόμματα της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη» και κατά τον πρωθυπουργό το κόμμα του είναι η κυρίαρχη δύναμη της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα Για τις εθνικές εκλογές -«Έχω προετοιμαστεί να δώσω τη μάχη για να κερδίσω. Μην βιάζονται όσοι ράβουν κοστούμια. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση» -Κατά τον πρωθυπουργό οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε πολιτικά σχήματα που στο παρελθόν έχουν οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή Για τους νεκρούς στο Μάτι και τη live ενημέρωσή του -«Δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα νεκροί (...) Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό (...) Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ήταν μεγάλη». -«Δεν είχα εικόνα αν υπήρξε εκκένωση» (σ.σ όταν επέστρεφε εσπευσμένα από το Μόσταρ με αεροπλάνο) -«Το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση (...) δεν ήξερα αν ήταν live σύνδεση». -«Το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που εισπνέοντας αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους» -«Αυτοί που ήταν στο τραπέζι, ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης, παγώσανε και δεν μου είπαν τίποτα. Όταν έφυγε η κάμερα (...) μου λένε "Πρόεδρε, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς"»