Τα πάνω κάτω στο STAR με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Πολυχρονίδη - Τι συνέβη

Τι έδειξε η τηλεθέαση του Τροχού της Τύχης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Τον Ιανουάριο του 2015 ο τηλεοπτικός σταθμός Star αγόρασε τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού "Ο τροχός της τύχης" που προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση από 1990 μέχρι το 1998. Ύστερα από διάφορα κάστινγκ, επιλέχθηκε για τη θέση του παρουσιαστή της νέας εκδοχής της εκπομπής ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου έγινε τον Μάρτιο του 2015 σημειώνοντας ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης. Η δυναμική της εκπομπής αυξανόταν κάθε μήνα κι έτσι η εκπομπή ανανεώθηκε για 2η χρονιά τη σεζόν, 2015-2016.

Παράλληλα με την προβολή της εκπομπής στην Ελλάδα, η μετάδοση γινόταν και στην κυπριακή τηλεόραση και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA Κύπρου. Η αποδοχή της εκπομπής από το τηλεοπτικό κοινό στην Κύπρο ήταν μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα κι έτσι ο παρουσιαστής δέχτηκε μία θέση για την κριτική επιτροπή της εκπομπής ταλέντων "Like a star" που μεταδόθηκε το 2016 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA Κύπρου.

Η προβολή του Τροχού της τύχης συνεχίστηκε κανονικά από το Star ενώ η 5η σεζόν (2018-2019) του τηλεπαιχνιδιού ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες σε τηλεθέαση οδηγώντας τον σταθμό να ανανεώσει την εκπομπή για 6η χρονιά.

Παράλληλα με την 6η σεζόν του "Τροχού", ανέλαβε την παρουσίαση του ριάλιτι "Globetrotters" για τη σεζόν 2019-2020. Τη σεζόν 2022-2023, μαζί με τον "Τροχό", παρουσίασε το ριάλιτι επιβίωσης "Asia Express" (δείτε την τηλεθέαση του τελικού).

Πως τα πήγε χθες 4/1 σε τηλεθέαση ο Πολυχρονίδης στον Τροχό της Τύχης

Σύμφωνα με το δυναμικό κοινό (δείτε τον πίνακα), ο Τροχός της Τύχης σημείωσε 16,9% (τέταρτα 12.4 - 16.1 - 19.7 - 18.1 - 18.0), φτάνοντας στην πρώτη θέση της απογευματινής ζώνης.

Μέχρι και σήμερα το τηλεπαιχνίδι συνεχίζει να κάνει το θαύμα του....

Απογευματινή ζώνη

  • STAR: Τρία Μίλια 8,6
  • ΑΝΤ1: 5x5 (Ε) 6,8
  • STAR: Τροχός της τύχης 16,9
  • MEGA: The Chase 15,3
  • ALPHA: Deal 16,5
  • EΡΤ: Ο πιο αδύναμος κρίκος 2
  • Open: Έρωτας Φυγάς τηλεταινία 4,8
  • ΣΚΑΙ: Άγρια Γη 9,5

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.