Dragons' Den: Έπεσε κιόλας στα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης τη 2η μέρα προβολής

Τι συμβαίνει με το νέο σόου του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Dragons' Den: Έπεσε κιόλας στα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης τη 2η μέρα προβολής

Το κανάλι του ΑΝΤ1 αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού μετά το ξεκίνημα του Survivor All Star στο κανάλι του ΣΚΑΪ, που έχει "σαρώσει" όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης και το έκανε με το Dragons' Den ένα σόου που στόχο έχει να βοηθήσει νέους επιχειρηματίες να προωθήσουν και να αναπτύξουν τις προτάσεις τους και τις ήδη υπάρχουσες δουλειές τους.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 26/1 (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε) και οι παραγωγοί της εκπομπής ήταν αρκετά αισιόδοξοι, εφόσον έπεσαν μεγάλα ποσά για την δημιουργία αυτού. Ωστόσο, τα νούμερα τηλεθέασης δεν ήταν ικανοποιητικά. Την Πέμπτη 2/2 προβλήθηκε το δεύτερο επεισόδιο και τα ποσοστά τηλεθέασης που άγγιξε ο Σάκης Τανιμανίδης και η ομάδα του έπεσαν σε μονοψήφιους αριθμούς.

Τα νούμερα τηλεθέασης του Dragons' Den την δεύτερη ημέρα προβολής του

Πιο συγκεκριμένα, στο δυναμικό κοινό έφτασε το 9%, ενώ στα τέταρτα έπεσε μέχρι και στο 4,6%. Το 11,5% ήταν το υψηλότερο ποσοστό που σημείωσε. Αναλυτικότερα τα τέταρτα ήταν:

  • 4,6
  • 11,0
  • 6,2
  • 11,5
  • 9,3
  • 9,7
  • 11,0

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Το αδιανόητο ποσό που παίρνουν oι "δράκοι"

Το πρωί της Τετάρτης ((1/2) στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένος ο Σάκης Τανιμανίδης. Ο γνωστός παρουσιαστής του Dragon's Den μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα για τα επαγγελματικά του βήματα και το νέο project του καναλιού.

«Οι Dragons δεν πληρώνονται ούτε ένα ευρώ. Τους δίνεται η ευκαιρία να σταθούν μπροστά σε επίδοξους επιχειρηματίες και ωραίες επενδυτικές ευκαιρίες, να επενδύσουν τα λεφτά τους και να βγάλουν χρήματα. Άρα δεν πληρώνονται. Οι επενδύσεις έχουν ρίσκο. Για τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν τα χρήματα σημασία.

Σημασία έχει αυτό το ταξίδι του επιχειρείν. Αυτή η διαδικασία, η στρατηγική που θα σκεφτούμε σε γεμίζει. Γενικότερα δεν υπήρχε πολύ μεγάλη δυσκολία να τους πείσω. Ο Βαφειάς όταν του το είπα, μου απάντησε μου αρέσει να το κάνουμε. Ο πιο δύσπιστος ήταν ο Πολ Ευμορφίδης. Δεν του αρέσει η τηλεόραση, η έκθεση. Πριν έρθω εδώ μου έλεγε πόσο χαρούμενος ειναι που το κάνει» είπε χαρακτηριστικά!